's Hertogenmolens in Aarschot

Stadsreis naar Aarschot

Op zaterdag 13 oktober 2018 organiseert stad Sint-Niklaas op grote vraag van het publiek opnieuw een stadsreis. De bestemming van dit jaar is Aarschot.

Social media sharing

Aarschot is de parel van het Hageland, gelegen op een steenworp van Leuven en Diest. Het is een groene stad langs de Demer, verscholen tussen de glooiende heuvels van het Hageland. Cultuur-liefhebbers worden verwend met het royale aanbod van bezienswaardigheden: het Gasthuis, de Gasthuiskapel, de Grote Markt, de Sint-Rochustoren, de 's Hertogenmolens, het stadspark en - voor meer sportieve deelnemers - de Orleanstoren.

De talrijke standbeelden en monumenten gaven Aarschot de bijnaam 'Beeldenstad'. Deze kan je op eigen houtje bewonderen met een wandelbrochure. Wie liever langer met een gids op stap gaat, bezoekt de tentoonstelling en wandeling rond de wederopbouw na De Groote Oorlog.

De Demer en zijn meanders vormen een groen lint door het Aarschotse grondgebied. Voeg daarbij de fabelachtige natuurgebieden die Aarschot rijk is en je krijgt een droombestemming voor wandelaars, bijvoorbeeld in het natuurgebied s' Hertogenheide.

Voor slechts 10 EUR krijg je vanwege het stadsbestuur Sint-Niklaas het transport per autocar van Sint-Niklaas naar Aarschot en terug, een toeristische brochure met stadsplan, koffie en gebak bij het onthaal, daarna een geleide stadsverkenning, in de namiddag geleide natuur- of historische wandeling en tenslotte een receptie met Sint-Niklase streekproducten aangeboden.

De inschrijvingen starten vanaf vrijdag 13 juli 2018 en dit tot zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Het aantal plaatsen is beperkt (max. 225 pers.). De deelnameprijs bedraagt 10 EUR per persoon. Vooraf inschrijven bij toerisme Sint-Niklaas is verplicht en kan enkel tegen contante betaling (niet telefonisch of per mail). Inschrijven kan iedere weekdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur en op zater-, zon- en feestdagen (15 aug.) van 10 tot 16 uur doorlopend. Huisdieren zijn niet toegelaten op de autocars.

Wat is er inbegrepen?

Voor slechts 10 EUR krijg je van stad Sint-Niklaas het transport per autocar van Sint-Niklaas naar Aarschot en terug, een toeristische brochure met stadsplan, koffie en gebak bij het onthaal, daarna een geleide stadsverkenning, in de namiddag geleide natuur- of historische wandeling en tenslotte een receptie met Sint-Niklase streekproducten aangeboden.

Hoe inschrijven?

De inschrijvingen starten vanaf vrijdag 13 juli 2018 en dit tot zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Het aantal plaatsen is beperkt (max. 225 pers.). De deelnameprijs bedraagt 10 EUR per persoon. Vooraf inschrijven bij toerisme Sint-Niklaas is verplicht en kan enkel tegen contante betaling (niet telefonisch of per mail). Inschrijven kan iedere weekdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur en op zater-, zon- en feestdagen (ook 15 augustus) van 10 tot 16 uur doorlopend. Huisdieren zijn niet toegelaten op de autocars.

Contact

Toerisme

Grote Markt
45
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen