Stampvoets

Stampvoets

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Stampvoets wil van half april tot begin mei Sint-Niklazenaren doen wandelen. Wandelen, stappen of stampen staat centraal in dit project dat zich richt naar iedereen; ook naar mensen met een rolstoel, rollator of buggy. Stampvoets vraagt ook aandacht voor de openbare ruimte in Sint-Niklaas. Die willen we stap voor stap of stapvoets verbeteren, want een aangename en toegankelijke omgeving nodigt uit tot een wandeling.
Social media sharing

Het idee van Stampvoets is ontstaan naar aanleiding van de Week van de Valpreventie (22-28 april), die in se gericht is op 65-plussers. Zij hebben een verhoogd valrisico en bewegen helpt om vallen te vermijden. Maar wandelen is goed voor ieders gezondheid, dus richten we ons op alle burgers, van 0 tot 110 jaar. Wandelen is niet enkel goed voor je lichaam, maar ook voor je geest: het helpt om stress onder controle te houden, beter te slapen en je spirit fris te houden. Wandelen kost niks, kan je overal doen, op elk moment van de dag en iedereen kan het. Daarom vind je in onze brochure een aanzet om Stampvoets door het leven te gaan.

We presenteren jou enkele mooie, korte en toegankelijke wandelingen (ook voor wie een kinderwagen of rolstoel moet vooruit stampen) langs aangename plekjes in Sint-Niklaas: de Stamp-uitjes. De Stamp-uitjes zijn wandelingen van diverse organisaties uit Sint-Niklaas die jou verwelkomen om met hen mee te stampen tussen 15 april en 5 mei 2019. Al wandelend ontdek je hun favoriete plekjes en ontmoet je nieuwe mensen, dat belooft! Op iedere wandeling krijg je bovendien een lekker en gezond hapje met drankje getrakteerd. Deze routes zullen tegen september 2019 ook gebundeld en bekendgemaakt worden, zodat je ze kan blijven afstampen.

Naast deze Stamp-uitjes vind je in deze brochure ook meer informatie over hoe je begint met bewegen (het project Bewegen Op Verwijzing), hoe we de succes- en knelpunten in enkele buurten onderzoeken, wat er beweegt achter de schermen van de dienstencentra en AZ Nikolaas, en hoe je een stampje verder kan stappen op de trage wegen in Sint-Niklaas.

Wens je deel te nemen aan een wandeling, heb je graag meer informatie of wil je de brochure aanvragen, neem dan contact op met 03 778 37 19 of senioren@sint-niklaas.be

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen