Carrefour

Start afbraakwerken Carrefour Heymanplein op maandag 2 oktober

Vanaf maandag 2 oktober start aannemer Van Loo Projects n.v. in opdracht van de stad met de afbraak van de gebouwen van de voormalige Carrefour aan het Hendrik Heymanplein. Daar komt een extra parking, zodat er meer parkeerplaatsen ter beschikking zijn bij evenementen in de binnenstad en wanneer de ondergrondse parking onder de Grote Markt niet beschikbaar zou zijn.
Social media sharing

De afbraakwerken zullen duren tot midden november. De huidige parking op het Hendrik Heymanplein blijft tijdens de werken bijna volledig beschikbaar. De trage doorsteek tussen het Hendrik Heymanplein en de Monseigneur Stillemansstraat blijft open voor fietsers en voetgangers. Op de parkeerplaatsen tussen de Carrefour en de Monseigneur Stillemansstraat geldt een parkeerverbod tijdens de afbraakwerken (Zie rode zone op het kaartje onderaan). De garageboxen die bereikbaar zijn langs de trage doorsteek tussen de Carrefour en de Monseigneur Stillemansstraat blijven bereikbaar.

De afbraak verloopt gefaseerd, met zowel stripwerken binnen in het gebouw, als sloopwerken aan de buitenkant. Buurtbewoners kunnen hiervan beperkte lawaaihinder en trillingen ondervinden. De aannemer vernevelt water indien nodig om stofhinder te vermijden.

Na de afbraakwerken volgt een archeologisch onderzoek op de vrijgekomen site.

De aanleg van de nieuwe parkeerplaatsen start begin januari. De timing van deze werken is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden.

parking Hendrik Heymanplein
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen