Jongen krijgt vaccin bovenarm terwijl ouder toekijkt

Start vaccinaties tegen coronavirus voor kinderen van 5 tot 11 jaar

Vanaf eind januari starten de vaccinaties tegen het coronavirus voor kinderen van 5 tot 11 jaar. Deze vaccinaties vinden plaats in vaccinatiecentrum ’t Bau-Huis voor kinderen die in Sint-Niklaas en Temse wonen.
Social media sharing

Een afspraak maken

De uitnodigingsbrieven voor deze vaccinaties zijn verstuurd. In de week van 10 januari krijgt elk kind tussen 5 en 11 jaar een uitnodigingsbrief in de brievenbus. Deze brief ziet er zo uit: bekijk een voorbeeldbrief.

Met de vaccinatiecode op deze uitnodigingsbrief kan je als ouder of voogd afspraken voor de twee vaccins inplannen op www.laatjevaccineren.be/registratie. Je kan een afspraak maken op deze momenten:

  • vrijdag 21 januari (1ste prik) & vrijdag 11 februari  (2de prik) 
  • zaterdag 22 januari (1ste prik) & zaterdag 12 februari (2de prik) 
  • woensdag 26 januari (1ste prik) & woensdag 16 februari (2de prik) 
  • zaterdag 29 januari (1ste prik) & zaterdag 19 februari (2de prik)

De beschikbare tijdssloten houden rekening met de schooluren van kinderen. 

(Nog) geen uitnodigingsbrief gekregen? Vanaf het moment dat de uitnodiging verstuurd is, kan je voor je kinderen de vaccinatiecode ook online terugvinden via myhealthviewer.be. Klik hier voor meer informatie en een handleiding. Zo kan je ook een afspraak inboeken.

Hulp nodig bij het online inboeken van je afspraak? Je kan terecht in een van onze Digipunten. We helpen je er graag verder. Klik hier voor meer informatie over onze Digipunten.

Vrije keuze

De vaccinatie is niet verplicht. Als ouder heb je de vrije keuze of je je kind laat vaccineren of niet. Je geeft toestemming voor de vaccinatie door een afspraak in te boeken en met je kind naar het vaccinatiecentrum te gaan.

Stem de vaccinatie vooraf af met de andere ouder of voogd, en neem samen een beslissing over de vaccinatie van jullie kind voor de afspraak.

Als iemand anders met je kind naar het vaccinatiecentrum gaat (bv. grootouder, volwassen broer of zus, begeleider …), dan is een schriftelijke toestemming van de ouders nodig.

Waarom je kind laten vaccineren?

Je kind laten vaccineren tegen het coronavirus verkleint het risico op besmettingen en ziekte en biedt zo voordelen voor je kind en de maatschappij.

5 redenen om je kind te vaccineren tegen het coronavirus:

  1. Bescherm het welzijn en de ontwikkelingskansen van kinderen.
  2. Vaccinatie van kinderen beschermt hun ouders, grootouders en vele andere mensen.
  3. Bescherm de gezondheid van kinderen.
  4. Immuniteit door vaccinatie is beter dan immuniteit door besmetting.
  5. Vaccinatie is veilig voor kinderen.

Prof. Pierre Van Damme beantwoordt in onderstaand filmpje de vraag: ‘Waarom zou ik mijn kind laten vaccineren?’

 

Veelgestelde vragen

Welk vaccin krijgt mijn kind? Is het coronavaccin veilig voor kinderen? Kan mijn kind ziek worden van de prik? Moet mijn kind nog gevaccineerd worden als het al COVID-19 heeft gehad?

Als ouder heb je vast wel wat vragen hebben over het coronavaccin voor je kind. Informeer je vooraf. Je vindt een antwoord op een aantal veelgestelde vragen op laatjevaccineren.be.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen