Symfonisch jeugdorkest SOV Young brengt 'Grandioos Symfonisch' in stadsschouwburg

Symfonisch jeugdorkest SOV Young brengt 'Grandioos Symfonisch' in stadsschouwburg

Op zondag 7 april brengt het SOV Young-jeugdorkest onder leiding van dirigent Martijn Dendievel het concert 'Grandioos Symfonisch' in de stadsschouwburg. Via het SOV Young-jeugdorkest geeft het Symfonieorkest Vlaanderen kansen aan jonge, beloftevolle muzikanten. Het concert is een initiatief van de stedelijke cultuurraad.
Social media sharing

SOV Young is een symfonisch jeugdorkest voor jongeren tussen 14 en 20 jaar, in de schoot van het Symfonieorkest Vlaanderen. Musici van het Symfonieorkest Vlaanderen coachen deze beloftevolle jongeren tijdens verscheidene projecten. Slotstuk vormt steeds een publiek concert. 
Deze keer komt het SOV Young-jeugdorkest daarvoor naar de stadsschouwburg van Sint-Niklaas, op zondag 7 april om 15 uur. De organisatie is in handen van de stedelijke cultuurrraad in samenwerking met de stad Sint-Niklaas. 

Ook lokaal muzikaal talent
Het SOV Young jeugdorkest onder leiding van dirigent Martijn Dendievel brengt enkele bekende werken van Wagner ('Ouvertüre tot Die Meistersinger von Nürnberg') en Tchaikovsky ('Symfonie Nr. 4'). Een bijzonder moment die middag wordt ongetwijfeld ook de creatie van het nieuwe orkestwerk 'Dieser verdammter Krieg' van componist Pieter De Vos. 
Het concert 'Grandioos Symfonisch' start met een intiem pianorecital van de veelbelovende, jonge Sint-Niklase pianiste Victoria De Roeck (20). Zij speelt enkele solostukken vooraleer het orkest van wal steekt. 
De presentatie van het concert is in handen van Begijn Le Bleu, de nieuwe cultureel ambassadeur van Sint-Niklaas. 

"Symfonische en klassieke muziek promoten"
De stedelijke cultuurraad is trots dat het deze jonge generatie topmusici in Sint-Niklaas kan presenteren. "Na het geslaagde slotconcert vorig jaar had ik een korte babbel met de intendant van Symfonieorkest Vlaanderen en polste ik of ze interesse hadden om bij de editie Pasen 2024 dit concert ook te brengen in Sint-Niklaas. De intendant vond dit een prima idee omdat een optreden in een schouwburg van een stad nog een extra dimensie geeft aan het project", vertelt voorzitter van de stedelijke cultuurraad Filip Smet. "Het concert van 7 april is uiteraard niet alleen een mooi cultureel jeugdinitiatief, maar op het programma staan ook enkele prachtige muziekwerken uit het ijzeren symfonische repertoire. Met de cultuurraad willen we symfonische en klassieke muziek in Sint-Niklaas promoten en jonge klassieke muzikanten en componisten een podium geven. We hopen uiteraard ook dat symfonische klassieke muziek opnieuw een plaats krijgt in de vernieuwde stadsschouwburg." 

► Info en tickets: 
Het concert vindt plaats op zondag 7 april om 15 uur in de stadsschouwburg. Tickets kosten 15 EUR. Verenigingen die met minimum vijf personen komen en aangesloten zijn bij de cultuurraad kunnen tickets bestellen aan 10 EUR. Leerlingen en studenten betalen slechts 5 EUR. 
Tickets bestellen, kan via mail aan Dianeboel.db@gmail.com of telefonisch op 0498/74.31.41. 

Is generated
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen