circulatieplan

Tereken enkele richting staduitwaarts: nieuwe schakel in wijkcirculatieplan

Op maandag 29 november zijn de rioleringswerken in Tereken achter de rug en wordt deze straat enkele richting staduitwaarts. Het is een nieuwe circulatiemaatregel in uitvoering van het wijkcirculatieplan van het stadsbestuur.
Social media sharing

Wijkcirculatieplan
Met het wijkcirculatieplan wil het stadsbestuur doorgaand autoverkeer uit de woonstraten weren en op die manier deze straten beter bereikbaar houden voor wie er echt moet zijn. Het uitgangspunt is dat automobilisten de rondweg nemen en de juiste invalsweg kiezen om een bepaalde wijk te bereiken. Voor het zuidelijk deel van de stadskern is de Parklaan de invalsweg en zijn Brugsken en de as Knaptandstraat/Tereken de uitvalswegen. Door de afronding van de rioleringswerken in Tereken kan de enkele rijrichting staduitwaarts ingevoerd worden.

Rioproject
Intussen gaat het rioproject verder in de Schoolstraat vanaf maandag 29 november.
De eerste fase loopt  daar vanaf Tereken tot en met het kruispunt met de Watertorenstraat. Daardoor wordt de Verbindingsstraat vanaf 29 november doodlopend op de Schoolstraat en krijgt de Verbindingsstraat dubbele rijrichting vanaf de Blokmakerstraat. De tweede fase loopt vanaf de Watertorenstraat tot aan de Parklaan. Tegen Pasen 2022 zijn ook de werken in de Schoolstraat achter de rug.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen