Campagnebeeld 'R de musical'

Ticketverkoop ‘R de musical’ van start op maandag 30 januari, vanaf 10 uur

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
‘R de musical’ is dé grootste blikvanger in het rijkgevulde Reynaertprogramma voor 2023. Dit openluchtspektakel strijkt neer op de historische industriële site van SVK, waar ruim 70 acteurs/actrices op en vele tientallen medewerkers achter de scène er een grootse beleving van maken. De voorstelling is maar liefst 6x te zien vanop een overdekte tribune met 1.000 zitplaatsen, op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 september en op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 september 2023. Tickets zijn nu beschikbaar.
Social media sharing

‘R’ wordt een geheel nieuwe, hedendaagse herwerking van het klassieke Reynaertverhaal. Een tijdloos verhaal over hebzucht en afgunst, schuld en boete. Over waarheid en leugen, goed en kwaad. Een verhaal bovendien over én op leven en dood. Het wordt een uniek schouwspel op het snijvlak van de rauwe realiteit en een aloude legende. Tussen feit en fictie, beyond your wildest dreams, word je meegezogen en ondergedompeld in de verborgen, duistere wereld van … Sinn-City.  

Scenario en liedteksten zijn van Joost Van den Branden (o.a. bekend van Theater Tieret), regie en muziek van Stefan Van Guyse (o.a. bekend van Jeugdtheater Ondersteboven). Samen met productieleider Bart Picavet, die in 2017 de teksten schreef van het bejubelde openluchtspel ‘Sinay 1798’ op de Dries, belooft het een uitzonderlijke samenwerking te worden tussen 3  doorgewinterde Wase theatermakers.  

Om de ticketverkoop én het hele Reynaertjaar te lanceren, werden eind januari rode tags met een symbool met de letter ‘R’ in het straatbeeld aangebracht, op centrale plaatsen in de stad én op plaatsen die een link met Reynaert hebben. Het ‘R’-symbool neemt immers een centrale plaats in in het verhaal van ‘R de musical’.  En dat zie je natuurlijk live op de planken in september! 

 Een standaardticket kost 27 EUR, met verminderde tarieven voor 65-plussers (26 EUR), houders van een vriendenpas van CC Sint-Niklaas (24 EUR) of een kansenpas (5,40 EUR) en voor scholen (jong geweld, 10 EUR). De voorstelling is geschikt voor jongeren ouder dan 12 jaar.   

Volg www.rdemusical.be voor updates over het boeiende traject dat we met acteurs/actrices, medewerkers en creatives afleggen om dit unieke spektakel tot leven te brengen.  Op sociale media kan je @ontdeksintniklaas en Ontdek Sint-Niklaas volgen.  

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen