Prikkelarm kermismoment

Twee prikkelarme middagen tijdens de zomerkermis

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Met een overdaad aan prikkels is de kermis niet voor iederéén een toegankelijke plek. Een kermisbezoek kan heftig zijn voor sommige mensen, door de overvloed aan licht en geluid. Daarom neemt de stad Sint-Niklaas opnieuw het initiatief voor twee prikkelarme kermismiddagen, op maandagen 3 en 10 juli, voor iedereen die graag eens op een rustige manier de zomerfoor wil beleven.
Social media sharing

Het wordt twee maandagmiddagen tussen 15 en 18 uur even stiller op de zomerkermis. Heel wat stiller zelfs. De uitbaters van de kermisattracties op de Grote Markt zetten hun muziek uit, of toch zo stil mogelijk. Er is alle tijd om in en uit de kermisattracties te stappen. De microfoons zwijgen voor een keer, tenzij om de start en het einde van een attractie aan te kondigen. Felle lichten worden gedimd.

Een prikkelarme kermis is er niet alleen voor mensen met autisme, epilepsie of hoogsensitiviteit, maar voor iederéén die graag eens op een rustige manier de zomerkermis wil bezoeken, zonder een overdosis aan prikkels.

Praktisch: de stad richt ook een onthaalpunt in, midden op de Grote Markt, waar kermisbezoekers met al hun vragen terecht kunnen en waar oordopjes en een grondplannetje van de zomerkermis verkrijgbaar zijn. Er is ook een tentje waar mensen even tot rust kunnen komen.

► De prikkelarme kermismiddagen vinden plaats op maandagen 3 en 10 juli, telkens van 15 tot 18 uur.

Info: dienst diversiteit, samenleving en preventie, 03 778 37 44

Prikkelarm kermismoment
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen