Dokter zet vaccin in de arm van vrouw met mondmasker

Tweede kans voor wie nog niet gevaccineerd is tegen het coronavirus

Stilaan heeft bijna iedere Sint-Niklazenaar en Temsenaar van 12 jaar en ouder een 1ste kans gekregen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De meeste mensen zijn de voorbije weken en maanden al ingegaan op hun uitnodiging en zijn intussen eenmaal of al volledig gevaccineerd. In vaccinatiecentrum 't Bau-Huis werden zo al meer dan 135.000 prikken gezet. Wie niet is ingegaan op de 1ste uitnodiging voor vaccinatie, krijgt binnenkort een 2de kans.
Social media sharing

Niet ingegaan op 1ste uitnodiging?

De uitnodigingen voor een 2de kans vertrokken intussen naar alle inwoners van Sint-Niklaas en Temse die niet ingingen op de 1ste uitnodiging voor hun coronavaccin. Heb je tegen 18 augustus geen uitnodiging voor een 2de kans in je brievenbus gekregen, en wil je deze graag ontvangen? Bel of mail dan naar het vaccinatiecentrum (03 760 90 10 of vaccinatiecentrum@sint-niklaas.be). 

Wil je de voorgestelde afspraken verplaatsen of de termijnen tussen je 2 vaccins aanpassen? Bel of mail dan naar het vaccinatiecentrum. Samen passen we jouw afspraken aan (03 760 90 10 of vaccinatiecentrum@sint-niklaas.be). 

 

Vaccin geweigerd? Trek je weigering in via QVAX

Let op! Heb je in het verleden je vaccin expliciet geweigerd en wil je je nu wel laten vaccineren? Dan moet je eerst je weigering intrekken door je vaccinatiecode opnieuw te activeren. Dat doe je in QVAX:

  1. Je logt in op qvax.be en maakt een profiel aan, als je dat eerder nog niet hebt gedaan (invullen van je persoon- en contactgegevens).
  2. In een volgend scherm zal je een boodschap krijgen dat de vaccinatiecode gedeactiveerd is en dat je die opnieuw kan activeren. 
  3. Door de te klikken op de knop om de vaccinatiecode opnieuw te activeren, trek je je weigering in en kan je je opnieuw als reserve aanbieden op de reservelijst van je vaccinatiecentrum.

De helpdesk van het vaccinatiecentrum kan (momenteel) de code niet voor iemand heractiveren, wie geweigerd heeft moet dat zelf doen via QVAX. Ook de huisarts kan de code opnieuw activeren.

Niet zeker of je geweigerd hebt of niet? Je kan dat zelf snel zien:

  • Door in QVAX je profiel te maken of te openen en te zien of je een vraag krijgt om je code opnieuw te activeren.
  • Door in myhealthviewer te kijken of de status van je vaccinatiecode op “gedeactiveerd” staat.

Jouw coronavaccin & vaccinatiecentrum 't Bau-Huis

Alle informatie over jouw coronavaccin en de praktische werking van vaccinatiecentrum 't Bau-Huis vind je op www.vaccinatiebauhuis.be

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen