Werken op afspraak

Uitbreiding werken op afspraak

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Meer en meer werken de stadsdiensten op afspraak. Na een proefproject met de dienst burgerlijke stand, wordt vanaf maandag 11 februari 2019 ook de dienstverlening rond bouwen, wonen, ondernemen en vreemdelingen aangeboden op afspraak.
Social media sharing

Tevreden klanten

Het proefproject van de producten van burgerlijke stand (o.a. aangifte geboorte, huwelijk en overlijden) werd geëvalueerd aan de hand van een bevraging van de klanten. Liefst 89 % van de bezoekers sprak zich positief uit over het werken op afspraak. De voordelen zijn dan ook duidelijk: aanschuiven hoeft niet meer, de bezoeker kiest zelf het moment van de afspraak en hij heeft al direct de nodige documenten bij.

Uitbreiding en afsprakenbalie

Vanaf maandag 11 februari 2019 dienen bezoekers ook een afspraak te maken voor producten van deze balies:

  • vreemdelingen, o.a. aanvraag verblijfsdocumenten, nieuwkomer, aanvraag reisdocument …
  • bouwen, wonen en ondernemen, o.a. aanvraag omgevingsvergunning, premies en subsidies, startersgesprek …

Om de inwoners te begeleiden bij de dienstverlening op afspraak gaat midden februari een afsprakenbalie van start. Het gaat concreet om een uitbreiding van de infobalie van het stadhuis.

Nieuw is ook dat het doorgeven van een adreswijziging voortaan op dezelfde manier verloopt voor Belgen als voor niet-Belgen.

Een afspraak maken

Er zijn drie mogelijkheden om een afspraak te maken:

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen