Truweelstraat

Van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 juni: vervangen toplaag asfalt in de Truweelstraat

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op dinsdag 27 juni starten er asfalteringswerken in de Truweelstraat, tussen de Mercatorstraat en de Koningin Elisabethlaan. De huidige asfaltverharding is er in slechte staat en aan vervanging toe. Bovendien is de fietssuggestiestrook er te smal en voldoet deze niet aan de huidige richtlijnen.
Social media sharing

De aannemer voorziet een nieuwe toplaag asfalt en brengt er fietssuggestiestroken aan aan beide kanten van de straat in een okerkleurige markering (telkens 1.75m breed). Zo voorzien we na het gedeelte van de Truweelstraat dat ingericht is als fietsstraat ook betere fietsvoorzieningen in het gedeelte tussen de Mercatorstraat en de Koningin Elisabethlaan.

Planning en fasering

Dinsdag 27 juni: frezen
Tijdens het frezen verwijdert de aannemer de bovenste centimeters van de huidige asfaltlaag.
Geen doorgaand verkeer mogelijk, bestemmingsverkeer in veel gevallen mogelijk, behalve waar gewerkt wordt.

Woensdag 28 juni: asfalteren

De aannemer legt een nieuwe laag asfalt op de rijbaan.
Geen doorgang mogelijk tussen 6.30 en 20 uur. Er wordt voor de werken een emulsielaag aangebracht op de rijbaan: hier mag niet op gereden, gefietst of gewandeld worden (de vlekken op kleren of voertuigen zijn zeer moeilijk tot niet te verwijderen).       

Voertuigen moeten voor 6.30 uur verplaatst worden uit de straat/parking/garagebox. Pas na 20 uur (of de dag erna als de asfaltverharding onvoldoende afgekoeld is) is de straat terug toegankelijk.

Donderdag 29 juni en vrijdag 30 juni: markeringen

De aannemer brengt wegmarkeringen aan op het wegdek (bv. fietssuggestiestroken, zebrapaden …).
Tijdens het markeren is er overdag tijdens de werkuren (vanaf 7 uur tot het einde van de werken) geen verkeer in de straat mogelijk.

Bij slecht weer worden de werken naar een latere datum verplaatst. Vuilnis mag op het normale tijdstip aangeboden worden voor afvalophaling.

Bereikbaarheid omliggende straten

De Koningin Elisabethlaan blijft bereikbaar via de Oosterlaan. De Van Naemenstraat en de De Gravestraat zijn doodlopend ter hoogte van de Truweelstraat tijdens de werken, maar blijven bereikbaar via de Vermorgenstraat (De Gravestraat) of via het Prins Leopoldplein (Van Naemenstraat).

Wij verontschuldigen ons voor de tijdelijke hinder en kijken samen met jullie uit naar een mooi vernieuwde straat.

Ga naar het overzicht van asfalteringswerken in de zomer van 202

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen