Sint-Niklaas, huldiging verdienstelijke personen

Van Lando Norris tot Lorenzo Jacobs: stad huldigt verdienstelijke personen

Het Sint-Niklase stadsbestuur heeft opnieuw een aantal verdienstelijke personen gehuldigd. Zij onderscheidden zich de voorbije jaren met bijzondere prestaties en opmerkelijke verdiensten.
Social media sharing

De voorbije jaren was het onmogelijk om de verdienstelijke personen te ontvangen in het stadhuis. Dat maakte het Sint-Niklase stadsbestuur nu goed door meteen heel wat mensen met een grote verdienste uitgebreid én in stijl te fêteren. Een twintigtal personen, zowel inwoners als mensen met een stevige band met Sint-Niklaas, lieten zich opmerken met bijzondere prestaties en verwezenlijkingen, in heel uiteenlopende branches, ofwel in het oog springend en sprekend, ofwel onopvallend en nederig, maar áltijd waardevol. 

De meest bekende naam in het lijstje van verdienstelijke personen is de Brits-Belgische Formule 1-rijder Lando Norris. Hij is pas 22 jaar, maar maakte in 2019 al zijn debuut in de Formule 1, bij McLaren. Net als Max Verstappen heeft ook hij een Belgische moeder. Zijn mama Cisca Wauman is afkomstig uit Sint-Niklaas. Zij ontmoette vader Norris toen die als jonge wielrenner naar België kwam om deel te nemen aan de kermiskoersen. Af en toe komt Lando naar België, vooral met de feestdagen, om zijn familie te bezoeken in de buurt van Sint-Niklaas. Bij de uitreiking waren Lando Norris en zijn moeder Cisca niet van de partij. 
Nog bekende verdienstelijke personen zijn Alex Callier en Raymond Geerts van Hooverphonic, voor hun plek op Eurosong. En nog uit de muziekwereld krijgen ook K1D, Alioth, Grace en Kids with Buns erkenning van de stad. 

Verder nog bij de verdienstelijke personen: Carl Boel (voor zijn research in onderwijstechnieken via VR), professor in digitale en sociale media Michaël Opgenhaffen, Architecten VOLT (voor het bouwproject 'Biekens' van het CAW), Sofie Moors (voor het behalen van een wetenschapsprijs van een KOKW-topstuk) en coördinator Wouter Timmerman en enkele vrijwilligers van het vaccinatiecentrum. Voor hun jarenlange inzet zijn Annemie Van Steenkiste van Vesta vzw en Bob Lenssens van De Klokke vzw gehuldigd. Voor zijn engagement in Puivelde krijgt Lorenzo Jacobs van café De Oude Beenhouwerij erkenning, net als Géry Smet voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van de stedelijke sportraad. En verder werden ook het bedrijf Van Hoecke NV, het Reynaertgenootschap en zwerfvuilbestrijder Lieve Nique in de bloemetjes gezet. 
De verdienstelijke personen werden ontvangen in het stadhuis, waar de burgemeester hun verwezenlijkingen in de verf zette en hen een geschenk overhandigde.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen