Mgr. Stillemansstraat

Van maandag 26 juni tot en met donderdag 6 juli: asfalteringswerken Monseigneur Stillemansstraat en Hendrik Heymanplein

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op maandag 26 juni starten er asfalteringswerken in de Monseigneur Stillemansstraat en op het Hendrik Heymanplein, in de zone vanaf de Kokkelbeekstraat tot aan Hendrik Heymanplein 14 (Gaudi Center), inclusief het kruispunt van het Hendrik Heymanplein en de Monseigneur Stillemansstraat.
Social media sharing

De stad investeert in een betere stadinwaartse fietsverbinding tussen de Kokkelbeekstraat en het Hendrik Heymanplein en de Grote Markt. Er zijn namelijk veel fietsers die vanaf de Monseigneur Stillemansstraat richting de Grote Markt fietsen door de Kokkelbeekstraat, terwijl dit niet toegelaten is. De correcte route naar de Grote Markt loopt via de Monseigneur Stillemansstraat, richting het Hendrik Heymanplein. Met de wegmarkeringen die we aanbrengen tijdens deze werken, duiden we de correcte route beter aan. De huidige asfaltverharding is er echter in slechte staat en moet eerst vervangen worden. Hierna leggen we een fietssuggestiestrook aan vanaf de Kokkelbeekstraat mee met de bocht naar de Monseigneur Stillemansstraat, en voorzien we haaientanden voor het autoverkeer dat van de Kokkelbeekstraat komt, wat afslaan voor het fietsverkeer een stuk veiliger maakt.

De voorrangsregeling in de Kokkelbeekstraat wijzigt dus: het verkeer komende uit de Monseigneur Stillemansstraat krijgt voorrang om de Kokkelbeekstraat in te rijden, richting de Knaptandstraat. Het verkeer komende door de Kokkelbeekstraat vanaf de Grote Markt moet voorrang geven aan het verkeer uit de Monseigneur Stillemansstraat dat afdraait naar de Kokkelbeekstraat en het fietsverkeer dat uit de Kokkelbeekstraat komt en richting de Monseigneur Stillemansstraat fietst.

De werken duren tot en met donderdag 6 juli.

Planning en fasering

Maandag 26 juni: frezen
Tijdens het frezen verwijdert de aannemer de bovenste centimeters van de huidige asfaltlaag.
Geen doorgaand verkeer mogelijk, bestemmingsverkeer in veel gevallen mogelijk, behalve waar gewerkt wordt.

Dinsdag 27 juni: asfalteren en markeringen
De aannemer legt een nieuwe laag asfalt op de rijbaan en brengt een deel van de wegmarkeringen (bv. parkeervakken, zebrapaden) aan.

Geen doorgang mogelijk tussen 6.30 en 20 uur. Er wordt voor de werken een emulsielaag aangebracht op de rijbaan: hier mag niet op gereden, gefietst of gewandeld worden (de vlekken op kleren of voertuigen zijn zeer moeilijk tot niet te verwijderen).       

Voertuigen moeten voor 6.30 uur verplaatst worden uit de straat/parking/garagebox. Pas na 20 uur (of de dag erna als de asfaltverharding onvoldoende afgekoeld is) is de straat terug toegankelijk.

De parking Hendrik Heymanplein is op maandag 26 en dinsdag 27 juni enkel bereikbaar via de oprit recht tegenover de bibliotheek.

Donderdag 6 juli: markeringen
In de bocht Kokkelbeekstraat-Monseigneur Stillemansstraat wordt de fietssuggestiestrook doorgetrokken. Tijdens het aanbrengen van deze markeringen is de Kokkelbeekstraat tijdelijk doodlopend en dubbele rijrichting (1-2 uur werk).

Bij slecht weer worden de werken naar een latere datum verplaatst. Vuilnis mag op het normale tijdstip aangeboden worden voor afvalophaling.

Wij verontschuldigen ons voor de tijdelijke hinder en kijken samen met jullie uit naar een mooi vernieuwde straat.

Ga naar het overzicht van asfalteringswerken in de zomer van 2023

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen