Weverstraat

Van maandag 3 tot en met donderdag 6 juli: vervangen toplaag asfalt en aanleg fietssuggestiestroken in Weverstraat

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op maandag 3 juli starten asfalteringswerken in de Weverstraat, tussen de N70 en de Broederschool. De stad investeert samen met de gemeente Waasmunster in een veilige fietsomgeving van en naar de Broederschool door de aanleg van fietssuggestiestroken. De huidige asfaltverharding is in slechte staat en moet eerst vervangen worden.
Social media sharing

De aannemer voorziet een nieuwe toplaag asfalt en brengt daarna de fietssuggestiestroken aan aan beide kanten van de straat. Zo maken we een veiligere fietsaansluiting vanaf de N70 richting de school.

De werken duren tot en met donderdag 6 juli.

Planning en fasering

Maandag 3 juli: frezen
Tijdens het frezen verwijdert de aannemer de bovenste centimeters van de huidige asfaltlaag.
Geen doorgaand verkeer mogelijk, bestemmingsverkeer in veel gevallen mogelijk, behalve waar gewerkt wordt.

Dinsdag 4 juli: asfalteren
De aannemer legt een nieuwe laag asfalt op de rijbaan.

Geen doorgang mogelijk tussen 6.30 en 20 uur. Er wordt voor de werken een emulsielaag aangebracht op de rijbaan: hier mag niet op gereden, gefietst of gewandeld worden (de vlekken op kleren of voertuigen zijn zeer moeilijk tot niet te verwijderen).       

Voertuigen moeten voor 6.30 uur verplaatst worden uit de straat/parking/garagebox. Pas na 20 uur (of de dag erna als de asfaltverharding onvoldoende afgekoeld is) is de straat terug toegankelijk.

Woensdag 5 juli en donderdag 6 juli: markeringen
De aannemer brengt wegmarkeringen aan op het wegdek (bv. fietssuggestiestroken, fietsoversteek, belijning aan verkeersplateau …).

Tijdens het markeren is er overdag tijdens de werkuren (vanaf 7 uur tot het einde van de werken) geen verkeer in de straat mogelijk.

Bij slecht weer worden de werken naar een latere datum verplaatst. Vuilnis mag op het normale tijdstip aangeboden worden voor afvalophaling.

Wij verontschuldigen ons voor de tijdelijke hinder en kijken samen met jullie uit naar een mooi vernieuwde straat.

Ga naar het overzicht van asfalteringswerken in de zomer van 2023

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen