Sint-Niklaas slimme stad

Van Oh-kaart naar een echte stadsmunt: denk en doe mee van bij de start!

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Sint-Niklaas is een slimme stad boordevol burgers, handelaren en organisaties met goede ideeën. Eén zo’n idee van de Sint-Niklazenaar is de lancering van een eigen stadsmunt. Een initiatief dat de stad graag verder wil onderzoeken.
Social media sharing

Overal in de wereld winnen lokale munten aan populariteit. De inwoners van Bristol steunen met hun eigen Bristol Pound de lokale economie. In Beieren investeert de Chiemgauer in plaatselijke verenigingen en projecten. Dichter bij huis bewijzen de Torekes al jaren hun belang voor de bewoners van de Gentse Rabotwijk.

Sint-Niklaas heeft reeds positieve ervaring met de Oh-kaart voor de lokale handel. Wat als punten munten worden? Wat als we ook maatschappelijke doelen aanpakken, het verenigingsleven stimuleren en goede doelen steunen? … Misschien zie jij nog andere slimme mogelijkheden?

Op deze inspiratieavond introduceren we enkele voorbeelden en gaan we in gesprek over hoe een stadsmunt voor Sint-Niklaas een mooie hefboom kan betekenen.

De inspiratieavond vindt plaats op donderdag 19 september 2019 vanaf 18 uur in Fabrieck, Kalkstraat 62B, 9100 Sint-Niklaas. 

Duw jij graag dit idee mee vooruit? Kom dan naar deze inspiratieavond en maak mee de stad!

Klik hier om je in te schrijven (inschrijven verplicht, vóór 13 september 2019).

Meer info?

Beleidsondersteuning

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen