vrouw met bord op stokje

Veel doen in Sint-Niklaas met weinig geld

Verstandig omspringen met je budget. Daar hecht zowat iedereen belang aan. Zeker nu de coronacrisis op heel wat gezinnen een serieuze financiële impact heeft, is elk duwtje in de rug meer dan welkom. In Sint-Niklaas zijn er heel wat voorzieningen die kunnen helpen om je uitgaven goed in de hand te houden. De nieuwe budgetgids brengt ze in kaart en is uiteraard gratis verkrijgbaar.
Social media sharing

Keuzes maken

Een stad als Sint-Niklaas heeft heel wat te bieden. Winkels, horeca, tal van sport- en culturele activiteiten … Voor mensen met een beperkt budget is het voortdurend keuzes maken. En dan is een praktische budgetgids, met een overzicht van voorzieningen en tips om je uitgaven te bewaken, een handig hulpmiddel. In deze vierde editie vind je opnieuw info over voeding, kleding, wonen, werken, leren, vervoer, gezondheid, vrije tijd ...

 

Thematisch en praktisch

De budgetgids heeft een thematische indeling. Bij elk thema wordt het specifiek aanbod aan voorzieningen en tegemoetkomingen toegelicht met praktische fiches met de voornaamste gegevens en contactinfo. Verder bevat de gids ook heel wat nuttige tips om je budget goed te beheren.

 

Gratis verkrijgbaar

De budgetgids is gratis verkrijgbaar in de voornaamste stadsgebouwen en bij een aantal verenigingen, o.a. welzijnsschakel De Springplank, die het initiatief nam voor de budgetgids. Je vindt de gids in bijlage onderaan deze webpagina. Je kan ook een exemplaar aanvragen via communicatie@sint-niklaas.be of tel. 03 778 30 00.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen