Gentstraat-Nauwstraat

Verkeersmaatregelen in Eikenlaan, Groenstraat en Colliestraat n.a.v. werken op kruispunt Gentstraat/Nauwstraat/Markstraat

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
In het kader van de uitvoering van het rioproject Gentstraat-Nauwstraat wordt het kruispunt Gentstraat/Nauwstraat/Marktstraat afgesloten voor het autoverkeer vanaf dinsdag 14 januari tot circa 1 april 2020.
Social media sharing

Om tijdens deze periode sluikverkeer in de noord-zuidrichting te voorkomen, worden vanaf 14 januari enkele verkeersmaatregelen genomen in de buurt. Zie ook plan in bijlage.

In de Eikenlaan wordt enkele rijrichting ingevoerd, richting Marktstraat, vanaf de Gouden Leeuwstraat tot aan het kruispunt met de Groenstraat. Het gedeelte van de Eikenlaan, tussen de Groenstraat en de Marktstraat, blijft dubbele rijrichting. Vanaf de Markstraat is het mogelijk om de Gentstraat te bereiken via het eerste deel van de Eikenlaan en de Groenstraat, die enkele rijrichting wordt, richting Gentstraat.

Het stukje van de Groenstraat, tussen de Gentstraat en de Colliestraat, blijft dubbele rijrichting. De Colliestraat wordt enkele rijrichting, van Groenstraat richting Gouden Leeuwstraat, om circulatie in de buurt mogelijk te maken.

Deze verkeersmaatregelen worden ingevoerd om te vermijden dat bermen wekenlang stuk gereden worden en fietsers en voetgangers in gevaar gebracht worden door het drukke verkeer in beide richtingen.

Verder wordt de Warme Nauwstraat afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd bewoners. De bewoners van de werkzone in de Gentstraat kunnen hun woning bereiken en verlaten via de Warme Nauwstraat. De Oude Kroonstraat blijft enkel toegankelijk voor landbouwvoertuigen. Ook deze maatregelen zijn noodzakelijk om sluipverkeer te vermijden en om een veilige doorgang van de vele fietsers, vooral tijdens de schoolspitsuren, te kunnen garanderen.

De Lijn voorziet een omleiding voor de Lijn 27 langs de Kemzekestraat, Lijkveldestraat en de N403.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen