Reiziger

Verklaring op eer voor essentiële reis naar het buitenland

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Niet-essentiële reizen van en naar België zijn verboden van woensdag 27 januari tot maandag 1 maart. Als je naar het buitenland wil reizen, dien je aan te tonen dat het om een essentiële reis gaat en dit moet je doen met een verklaring op eer. Gebruik daarvoor het formulier dat je in bijlage vindt onderaan dit nieuwsbericht.
Social media sharing

Het tijdelijk verbod op reizen met een recreatief en toeristisch karakter kwam er om de import van het coronavirus – en dan vooral de verschillende buitenlandse varianten – tegen te gaan. 

Deze beslissingen werden op het Overlegcomité van vrijdag 22 januari genomen: 

  • Van 27 januari tot 1 maart geldt er een tijdelijk verbod op reizen met een recreatief en toeristisch karakter
  • Dit reisverbod geldt zowel voor reizen vanuit België als reizen naar België.
  • Enkel reizen met een dwingende reden zijn nog toegestaan.
  • Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika moeten 10 dagen in quarantaine, met een test op dag 1 en 7.
  • Elke niet-inwoner van België die naar ons land reist, moet twee negatieve PCR-tests voorleggen: één van voor het vertrek en één bij aankomst. 
  • Wie naar het buitenland reist, moet een gedownloade en ondertekende verklaring op eer op zak hebben die bevestigt dat zijn/haar reis niet toeristisch is. 
  • Aan de grenzen komen controles (steekproeven), ook voor wie België verlaat. Naast wegen worden ook lucht-, zee- en treinverkeer gecontroleerd. 

Verklaring op eed

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen