Driekoningenstraat

Vernieuwing Driekoningenstraat. Enkele rijrichting tijdens de werken.

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Vanaf maandag 31 januari legt Fiberklaar het nieuwe fibernetwerk aan in de Driekoningenstraat. De stad maakt gebruik van deze werken om aansluitend de voetpaden, goten en rijweg te vernieuwen. Heel de periode van eind januari tot in het voorjaar krijgt een deel van de Driekoningenstraat enkele rijrichting richting Singel.
Social media sharing

Aanleg fibernetwerk

Op maandag 31 januari start aannemer Besix Connect met de aanleg van het fibernetwerk, in opdracht van Fiberklaar. De werken beginnen aan het kruispunt Driekoningenstraat/Begijnenstraat, eerst aan de oneven kant van de straat. Hierna werken ze verder vanaf de post richting Heistraat (even kant straat).

Om de fiberkabels in de grond te stoppen, wordt de straat tijdelijk opengebroken. De garages of opritten zijn tijdens de werken mogelijk niet bereikbaar. De werken aan het fibernetwerk duren 3 à 4 weken en worden dus uiterlijk afgerond op vrijdag 25 februari.
Info over deze werken: vandenberg.sintniklaas@fiberklaar.be, 0800 20 079.

Vernieuwing van de rijbaan en het voetpad

Aansluitend, op maandag 28 februari, gaat de vernieuwing van de Driekoningenstraat van start.
De opdracht omvat:

  • vervangen van de rioolkolken;
  • aanleg van nieuwe goten en boordstenen in ter plaatse gestort beton;
  • heraanleg van het voetpad in grijze betonstraatstenen;
  • vernieuwen van de toplaag asfalt.

Verder komt er in de Bremstraat een verhoogd fietspad, vanaf de parking van kinderdagverblijf Driekoningen tot aan de Driekoningenstraat. Op die manier kan de fietser - ongehinderd door wachtende auto’s op het kruispunt -  vlot richting het fietspad in de Driekoningenstaat en naar de ronde punten rijden. Ook komt er een verhoogde en volledig toegankelijke bushalte aan de Driekoningenstraat 32 tot 40.

De uitvoeringstermijn van deze werken bedraagt in totaal 1,5 à 2 maand per kant van de straat, afhankelijk van hoe vlot de werken lopen, mogelijke technische problemen en weersinvloeden. De aannemer start vanaf de Bremstaat richting Heistraat, langs de even kant van de Driekoningenstraat.

Informatie over de vernieuwingswerken:

Verkeerssituatie: enkele rijrichting naar Singel

Vanaf maandag 31 januari (start werken fibernetwerk) tot ongeveer mei/ juni (eind van de vernieuwingswerken) wordt in de Driekoningenstraat, vanaf het kruispunt Heistraat/Begijnenstraat/Lepelhoekstraat tot aan de Kazernestraat, enkele rijrichting ingevoerd in de richting van de Singel (R42).

In de periodes dat er niet gewerkt wordt in de zone tussen de Kazernestraat en de Bremstraat, zal de enkele rijrichting evenwel beperkt worden tussen de Bremstraat en het kruispunt Heistraat/Begijnenstraat.

Het deel van de Driekoningenstraat, tussen de Singel en de Kazernestraat, blijft dubbele rijrichting. Het verkeer op de rotondes van het kruispunt Driekoningen wordt omgeleid via het hoofdwegennet.

De werken worden kant per kant uitgevoerd zodat er steeds verkeer door kan rijden in één rijrichting, waarbij er mogelijk parkeerplaatsen in gebruik worden gehouden tijdens de werken. Fietsers en voetgangers hebben vrije doorgang in beide richtingen. De garages of opritten zijn tijdens de werken tijdelijk niet bereikbaar, als de werfzone ter hoogte van de woning ligt.

Ophaling van het huisvuil

Tijdens de werken in de Driekoningenstraat verloopt de ophaling van het huisvuil volgens de normale planning van de ophaalkalender van MIWA. De bewoners kunnen hun verschillende afvalfracties buiten zetten volgens de geplande ophaaldata, zoals gebruikelijk.

Een update van deze informatie en een detailplan over de uitvoering van deze werken vind je hier  

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen