Naar een nieuwe Grote Markt

Vernieuwing Grote Markt gaat in 2024 van start

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Van de Grote Markt een mooier, functioneler en groener plein maken, dat is het doel. Door de algemene, forse prijsstijgingen gaat de stad op dit moment echter even op de rem staan, om een aanvaardbare oplossing uit te werken.
Social media sharing

In het najaar van 2022 was het ontwerp voor de vernieuwing van de Grote Markt klaar. Bij de zoektocht naar een aannemer kwam er uiteindelijk slechts één offerte binnen. Die bleek qua prijs onaanvaardbaar hoog te zijn. Daarom gaat het stadsbestuur voor de vernieuwing van de Grote Markt een aanvaardbare oplossing uitwerken voor de prijsstijgingen van het voorbije jaar. Dat doen we door het ontwerp aan te passen en minder essentiële elementen uit het ontwerp nog niet uit te voeren, waaronder de luifels, de verzonken tuin en de ondergrondse fietsenstalling. Nog voor de zomer willen we de aangepaste plannen voorleggen aan de gemeenteraad, met het oog op de start van de werken in 2024.

Dit wil zeggen dat er na het afronden van de voorbereidende nutswerken in mei 2023 geen verdere wegenwerken meer zullen plaatsvinden op en rond de Grote Markt, tot de start van de vernieuwing in 2024. Alle evenementen tot en met ‘Sint-Niklaas Wintert 2023’ blijven mogelijk.
 

Naar een nieuwe Grote Markt
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen