Vrouw krijgt coronavaccin in bovenarm van persoon met mondmasker in vaccinatiecentrum 't Bau-Huis

Verplaats zelf jouw afspraken voor het coronavaccin

Als je een vaccin krijgt van Pfizer-BioNTech, AstraZeneca of Moderna, dan moet je twee dosissen van dit vaccin krijgen. Op je vaccinatieuitnodiging staan dan ook twee afspraken: voor de 1ste prik en voor de 2de prik. Je volledig laten vaccineren met beide dosissen is belangrijk, in het bijzonder voor 65-plussers en mensen met een onderliggende aandoening. Dat tonen recente studies aan.
Social media sharing

Toch lukt het niet altijd voor iedereen om op het moment van de 1ste of 2de afspraak aanwezig te zijn.

Wat moet je doen wanneer je niet op de 1ste en/of 2de afspraak aanwezig kan zijn?

Je 1ste en 2de afspraak zijn gekoppeld aan elkaar, met een vast tijdsinterval tussen beide afspraken. Je kan je 1ste afspraak verplaatsen, zodat ook de 2de afspraak automatisch mee opschuift.

 1. Meld je aan via de link die op je uitnodiging staat. Na het online aanmelden krijg je 30 dagen toegang om je tijdsslot te verplaatsen naar een ander moment. Zijn er geen tijdssloten vrij? Probeer opnieuw op woensdag of donderdag. Dan komen er meestal nieuwe tijdssloten vrij.
 2. Probeer eerst zelf online je afspraak te verplaatsen. Lukt dit niet? Bel dan pas naar de infolijn van het vaccinatiecentrum (03 760 90 10).

Wat moet je doen wanneer je enkel niet op je 2de afspraak aanwezig kan zijn?

Als je wél aanwezig kan zijn op je 1ste vaccinatiemoment, maar niet op het 2de vaccinatiemoment, en het lukt niet om beide te verplaatsen naar momenten die wel voor jou passen, dan kan je je afspraak voor het 1ste vaccinatiemoment houden. Je komt naar deze 1ste afspraak en laat je alvast vaccineren. Voor het 2de vaccinatiemoment volg je deze werkwijze.  

Kijk na wanneer jouw 2de vaccinatiemoment staat ingepland:

 1. 2de vaccinatiemoment ingepland tot en met 30 juni 2021:
  1. Annuleer je 2de afspraak op voorhand. Zo kan jouw tijdsslot door iemand anders ingenomen worden.
  2. Meld je aan bij het vaccinatiecentrum waar je je 1ste vaccinatie kreeg. Dat doe je via e-mail naar vaccinatiecentrum@sint-niklaas.be of telefonisch via de infolijn van het vaccinatiecentrum (03 760 90 10).
  3. Het vaccinatiecentrum contacteert jou om een nieuwe afspraak te maken voor je 2de vaccin.
 2. 2de vaccinatiemoment ingepland vanaf 1 juli 2021:
  1. Annuleer je 2de afspraak op voorhand. Zo kan jouw tijdsslot door iemand anders ingenomen worden.
  2. Je kan je binnenkort zelf online aanmelden om je 2de vaccin te krijgen in een aantal inhaalweken eind augustus. Zodra dit platform online staat, vind je hier de link naar dit online platform.

Wil je geen vaccin of ben je al gevaccineerd?

Laat dat weten. Ook dat kan online. Zo kunnen we je vaccin aan iemand anders geven.

Contact

Vaccinatiecentrum 't Bau-huis

Slachthuisstraat
60
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen