Hoogspanningsmast

Verwijderen elektriciteitsdraden ter hoogte van Baenslandwijk

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Sinds midden juli is Elia in Sint-Niklaas aan het werk om een bovengrondse luchtlijn (70kV) te verwijderen. Het traject loopt vanaf het hoogspanningsstation in de Knaptandstraat tot een aftakking met een andere luchtlijn voorbij de E17. De bovengrondse luchtlijn overspant het Welzijnshuis aan de Abingdonstraat en een gedeelte van de Baenslandwijk. Vanaf maandag 24 augustus is de aannemer van Elia daar aan de slag.
Social media sharing

 

Start verwijderen elektriciteitsdraden

Vanaf maandag 24 augustus start aannemer Omexom met het verwijderen van de elektriciteitsdraden van de luchtlijn ter hoogte van de Baenslandwijk. Dit gebeurt door de elektriciteitsdraden over korte afstanden op te rollen door middel van een oprolmachine. Deze werken duren tot eind augustus 2020. Om veiligheidsredenen wordt aan iedereen gevraagd om zich niet onder de elektriciteitsdraden te begeven of er voertuigen onder te plaatsen wanneer de elektriciteitsdraden worden opgerold. In het najaar 2020 en voorjaar 2021 worden de masten afgebroken en funderingen verwijderd. Hierover volgt nog een bijkomende communicatie.                                            

Kraan ter hoogte van Abingdonstraat

Een veiligheidsaudit toont aan dat tijdens de werken een bijkomende veiligheidsmaatregel nodig is ter hoogte van de hoogspanningsmast aan het welzijnshuis in de Abingdonstraat. Tijdens het oprollen van de elektriciteitsdraden ondervinden ze een extra trekbelasting. In de Abingdonstraat wordt een kraan opgesteld om de elektriciteitsdraden te ondersteunen tijdens het oprollen.

Gewijzigde verkeersituatie Abingdonstraat

Vanaf maandag 24 augustus t.e.m. maandag 31 augustus wordt de Abingdonstraat tussen huisnummers 62 en 64 ingenomen door de kraanopstelling. Alle huizen blijven bereikbaar, hetzij via een aangepaste rijroute: huizen in de Abingdonstraat met nummers 50 t.e.m. 60 blijven bereikbaar via de Gorinchemstraat. De betonblokken in de bocht van de Abingdonstraat worden tijdelijk weggenomen. Huizen in de Abingdonstraat met nummers 64 t.e.m. 78 blijven bereikbaar via de Kardinaal Cardijnlaan.

Meer informatie?

Voor meer informatie kan je terecht op het gratis nummer 0800 11 089, e-mailadres omwonenden@elia.be of op https://www.elia.be/nl/infrastructuur-en-projecten/infrastructuurprojecten/sint-niklaas.

 

Plan Elia
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen