kinderen met borden zone 30

‘Vogelkeswijk’ zet zone 30 in de kijker. Jij ook?

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De bewoners van de ‘Vogelkeswijk’ gingen in op de oproep van het stadsbestuur om de campagne ‘Zone 30’ te ondersteunen. In de Nachtegalenlaan en omgeving hangen tientallen borden aan de ramen.
Social media sharing

Op 1 september werd de zone 30 in Sint-Niklaas aanzienlijk uitgebreid. Het stadsbestuur organiseert daarom een opvallende sensibiliseringscampagne, met onder meer raamborden in het aanbod. Bijna 250 borden gingen intussen de deur uit, waarvan een 50-tal naar de ‘Vogelkeswijk’.

Buurtbewoonster Marjolein Damen: “We vonden het als wijkbewoners een fijn initiatief van het stadsbestuur om ons te betrekken bij de campagne. Het signaal naar de automobilisten is duidelijk: als je in een woonbuurt komt, in de stads- of dorpskern of in een schoolomgeving, moet je langzaam rijden. Dat is niet alleen verkeersveiliger, zoals blijkt uit de ongevallenstatistieken, maar ook aangenamer voor de leefomgeving. Met onze buurtactie willen we dat signaal graag versterken.”

Heeft het voorbeeld van de bewoners van de ‘Vogelkeswijk’ je geïnspireerd? Ondersteun dan de ‘Zone 30 campagne’ met je straat of buurt. Mail naar communicatie@sint-niklaas.be of bel 03 778 30 81.

zone 30-bord tussen zonnebloemen
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen