Pluspapa Davy aan de mural van Francis

Vrienden en familie eren Francis met muurschildering in skatepark

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
'Let me be the last victim'. Die boodschap krijgt een plaats op een nieuwe muurschildering in het skatepark aan de Witte Molen, naast het portret van Francis. Hij kwam een jaar geleden op 16-jarige leeftijd om het leven toen hij werd aangereden door een autobestuurder. Zijn vrienden en familie houden komende zaterdag een sereen herdenkingsmoment, waarbij ook het street art-werk wordt onthuld.
Social media sharing

Op 1 augustus vorig jaar kwam de toen 16-jarige Francis om bij een verkeersongeval, op de brug over de E17 tussen Temse en Sint-Niklaas. De jongen werd met zijn fiets aangereden door een auto. De bestuurder was onder invloed. Komende zaterdag houden vrienden en familie een sereen herdenkingsmoment in het skatepark van Sint-Niklaas, waar Francis graag vertoefde. De voorbije dagen ging ook de Brusselse street art-kunstenaar Hachmi Fouad aan de slag in het skatepark, om Francis er te vereeuwigen met een bijzonder portret. Dat gebeurt op initiatief van een groep vrienden van Francis, met steun van de stad. Naast het portret komt de boodschap 'Let me be the last victim'. De muurschildering wordt zaterdag onthuld, tijdens het herdenkingsmoment. 

De Brusselse street art-kunstenaar Hachmi Fouad aan het werk in het skatepark.

"Veel mensen geraakt"
"Het is een heel mooi gebaar van de vrienden van Francis, daar zijn we heel dankbaar voor", vertelt Davy Wens, pluspapa van Francis. "Het toont aan hoe geliefd Francis was, en nog steeds is. Op deze manier tonen zijn vrienden hun emoties. Wat er een jaar geleden is gebeurd, heeft heel veel mensen geraakt. Dat merken we nog steeds." 
De boodschap 'Let me be the last victim' blijft niet alleen in het skatepark. "We gaan die boodschap uitdragen. Zo wordt er onder meer een reportage gemaakt waarmee we langs scholen gaan. Betekenis geven, door jongeren te sensibiliseren, door te wijzen op de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer, daarmee willen we aan de slag gaan." 

Het herdenkingsmoment voor Francis vindt komende zaterdag 5 augustus om 14 uur plaats in het skatepark aan de Witte Molen. 

Pluspapa Davy aan de mural van Francis
De Brusselse street art-kunstenaar Hachmi Fouad aan het werk in het skatepark.
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen