Naima Charkaoui

Webinar met Naima Charkaoui 'Racisme: over wonden en veerkracht' op donderdag 16 juli

De lezing van Naima Charkaoui over haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ die gepland was op 21 maart naar aanleiding van het Festival van de Verdraagzaamheid is niet kunnen doorgaan vanwege de coronacrisis. Ondertussen is het thema brandend actueel.
Social media sharing

Afgelopen weken zagen we over de hele wereld  protesten tegen racisme naar aanleiding van de vreselijke gebeurtenissen in Amerika. De Black Lives Matter beweging bracht online en in het straatbeeld heel wat men mensen bij elkaar.

Ook in België blijft racisme een groot maatschappelijk probleem. Racisme maakt elke dag opnieuw slachtoffers. Naima Charkaoui vraagt meer aandacht voor de pijn en de uitsluiting van deze slachtoffers. Wij nodigen haar graag opnieuw uit om hierbij stil te staan en hierover in gesprek te gaan.

Donderdag 16 juli organiseren we een Webinar met Naima Charkaoui. Ze legt uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van de slachtoffers. Ze geeft ook handvatten om de veerkracht en weerbaarheid van de slachtoffers te versterken. Met die wegwijzers kunnen zowel mensen die zelf geviseerd worden door racisme, als mensen in hun omgeving (ouders, vrienden,…) én professionals aan de slag.

De Webinar zal doorgaan op donderdag 16 juli van 14 uur tot 15.30 uur via Teams Live.

Wil je deze Webinar ook vanuit je kot meevolgen? Je kan je inschrijven door een mail te sturen naar diversiteit@sint-niklaas.be. Je ontvangt daarna een mail met een link en instructies om de Webinar mee te volgen.

Dienst diversiteit, samenleving en preventie

Welzijnshuis
Abingdonstraat 99
9100 Sint-Niklaas
diversiteit@sint-niklaas.be
03778 61 66

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen