Week van de Anderstalige Klant.

Week van de Anderstalige Klant: cursisten krijgen hulp van handelaars om Nederlands te leren

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Handelaars in het Sint-Niklase stadscentrum zijn deze week ook een beetje leerkracht Nederlands. Ze engageren zich om anderstalige klanten in hun winkels te helpen om onze taal beter onder de knie te krijgen. Dat gebeurt tijdens deze Week van de Anderstalige Klant, die loopt van 25 april tot en met 1 mei.
Social media sharing

Cursisten in het volwassenonderwijs, die Nederlands als tweede taal hebben, brengen deze week een bezoek aan een aantal handelaars. Het is de Week van de Anderstalige Klant en daar werken deze keer patisserie Jan Reed op de Houtbriel, traiteur ’t Fornuys in de Parkstraat en Slaapgoed Verlinden en boekhandel 't Oneindige Verhaal in de Stationsstraat graag aan mee. 

Tijdens het winkelbezoek kunnen de cursisten vragen stellen, om op die manier hun Nederlands te oefenen. De vragen bereiden ze tijdens de lessen voor. De handelaars die hen ontvangen, geven de cursisten de nodige tijd om hun zinnen te formuleren en om extra vragen te stellen. Zo dragen zij hun steentje bij aan de taaloefenkansen.  

Bijna één op drie inwoners in Sint-Niklaas is van buitenlandse herkomst. In 2021 telden we in onze stad in totaal 142 nationaliteiten. Als je geen Nederlands kent, is het een hele uitdaging om te communiceren, of om je echt een deel te voelen van onze stad. Het stadsbestuur zet daarom in op deze taaloefenkansen en organiseert elk jaar de Week van de Anderstalige Klant.
In onze stad kunnen anderstalige inwoners op verschillende plaatsen terecht om Nederlands te leren. Je vindt een overzicht op de stadswebsite, op de pagina ‘Nederlands leren en oefenen’. 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen