WVDG

Week van de Duurzame Gemeente 2022

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De Week van de Duurzame Gemeente is weer aangebroken dus geven we tussen 18 en 25 september de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) extra aandacht. Ken je de SDG’s of de werelddoelen al? De 17 icoontjes staan voor een stappenplan om van de wereld een betere plek te maken. Nog tot 2030 wil de stad Sint-Niklaas zich inzetten om de doelen te behalen: als lokaal bestuur, maar ook samen met jullie!
Social media sharing

Het overkoepelende thema van dit jaar is “Laat niemand achter”. Dit is een combinatie van alle 17 SDG’s, we willen iedereen hierbij betrekken.

Om dit extra in de kijker te zetten worden er een aantal activiteiten georganiseerd.

Op zaterdag 17 september is het World Clean Up Day. Neem een vuilniszak, trek werkhandschoenen aan en verzamel het zwerfvuil in je straat. Ook in onze partnerstad Tambacounda in Senegal, trekken ze die dag de straat op. Trek een foto van het ingezamelde afval en stuur dit naar Internationale Samenwerking.

Maandag 19/09 om 20u kan je dan weer terecht in de bibliotheek, voor een gratis poppentheater. ‘Koning zoekt woning’ is een voorstelling voor volwassenen, die benadrukt hoe moeilijk het is om een woning te vinden op de huidige huurmarkt. Inschrijven kan gratis via Avansa.

In de loop van de week wordt er ook een duurzame taart getrakteerd aan de stadsdienst die het meeste werkt rond de SDG’s. Een voorbeeldfunctie mag beloond worden.

We willen ook organisaties in de bloemetjes te zetten die hun steentje bijdragen om de doelstellingen te bereiken. Zo worden er 4 organisaties bekroond tot Duurzame Helden van 2022

Team Mondiaal

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

duurzame helden 2023

duurzame helden 2023

De vereniging Refu Interim, de kinderfietsenbib Op Wielekes, de sociale kruidenier De Springplank en de  zeven verschillende buddywerkingen in Sint-Niklaas, zijn verkozen tot dé Duurzame Helden van Sint-Niklaas.

Dat heeft een jury beslist, die de vier bekroonden tot SDG-voorbeeld van 2022, naar aanleiding van de Week van de Duurzame Gemeente. Dit jaar lag de focus op het globale thema van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, Leave No One Behind. Als aandenken krijgen de Duurzame Helden een foto van hun vereniging/werking cadeau.

 

 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen