banner 'Lokale Helden voor Globale Doelen'

Week van de Duurzame Gemeente 2023

Ken je de SDG’s of de werelddoelen al? Je zag de 17 kleurrijke stickers misschien al hangen of je herkende misschien al de grote blokken in de inkom van het stadhuis? Deze 17 icoontjes staan voor een stappenplan om van de wereld een betere plek te maken. Alle blokken staan voor een doel dat we willen bereiken. Daarnaast zijn er ook kleine concrete acties die we allemaal kunnen doen om iets in beweging te brengen in onze wereld.
Social media sharing

Kom meer te weten over de SDG's
Deze week zetten we de 17 werelddoelen in de kijker. Nog tot 2030 wil de Stad Sint-Niklaas zich inzetten om de doelen te behalen, als organisatie, maar ook samen met jullie! Daarom vieren we in Sint-Niklaas van 18 tot en met 25 september de Week van de Duurzame Gemeente. Het thema van dit jaar is 'SDG 4, onderwijs'. Samen met meer dan 100 andere deelnemende gemeenten zetten we de werelddoelen en duurzame helden uit onze stad in de kijker. En we hebben er veel in Sint-Niklaas, duurzame helden. Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente kan je elke dag op deze pagina een nieuwe held ontdekken.

Speciaal voor leerkrachten en schoolbesturen, bieden we een gratis vorming aan, gegeven door Route 2030. Deze vorming vindt plaats in het stadhuis op maandag 25 september van 13.30 tot 16 uur.
Er wordt gefocust op de volgende vragen:

  • Waarom is duurzaamheid belangrijk voor scholen en schoolbesturen?
  • Wat wil duurzaamheid en SDG’s zeggen voor een school?

In deel 2 van de vorming komt aan bod hoe je dit verhaal kan uitdragen binnen en buiten de schoolmuren. Hoe communiceer je over duurzaamheid naar leerlingen, ouders, schoolkoepels …

Inschrijven kan nog tot 20 september.

Tijdens de week is er nog veel meer te doen. Infomomenten, een stand op de markt, voorleesmomenten in de Bib … Kijk hieronder wat er tijdens de week wordt aangeboden in Sint-Niklaas.

planning Week van de Duurzame Gemeente
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen