Brug Hoogkamerstraat (beeld Google Maps)

Werken aan brug over de E17 in de Hoogkamerstraat vanaf woensdag 1 juni

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Agentschap Wegen en Verkeer start op woensdag 1 juni 2022 met de renovatie van de brug in de Hoogkamerstraat over de E17. Als alles volgens plan loopt, zal de brug vanaf september fietsklaar zijn. Tijdens de werken wordt de brug volledig afgesloten voor alle verkeer, en is er een omleiding voorzien voor voetgangers, fietsers en auto’s.
Social media sharing

Veiliger fietsen, vlotter autoverkeer

De brug in de Hoogkamerstraat over de E17 is een drukke fietsroute tussen Temse en Sint-Niklaas. Op dit moment is de situatie niet veilig voor weggebruikers en rijden fietsers op de rijbaan. Na de werken rijden fietsers via een dubbelrichtingsfietspad van Temse naar Sint-Niklaas en omgekeerd, comfortabel en volledig afgeschermd van gemotoriseerd verkeer. Bovendien vernieuwen we ook het wegdek en de voegen van de rijbaan. Deze werken duren tot begin september 2022.

Omleiding

Omdat de brug tijdens de renovatiewerken volledig is afgesloten, volgen gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers een omleiding. Gemotoriseerd verkeer rijdt via de Gewestweg (N16). Tussen 1 juni en september voert de aannemer betonherstellingen uit en plaatst tijdelijke brugleuningen. Om de veiligheid te garanderen zal verkeer op de autosnelweg E17 ter hoogte van de brug ‘s nachts (21 uur - 5 uur) in beide richtingen over minder rijstroken rijden.

Voor fietsers en voetgangers zijn er twee omleidingen:

  • Van/naar Sint-Niklaas-Oost via Eigenlostraat, Eigenlo, Doornstraat, Gewestweg (N16), (Grote Dweersstraat) en Hoogkamerstraat.
  • Van/naar Sint-Niklaas-West via Tereken, Dendermondse Steenweg, Oude Heirbaan, Kerkstraat, Burmtiendestraat, Ruisstraat, Schrijnstraat, Smesstraat en Hoogkamerstraat.

Vanaf midden juni kunnen fietsers de omleiding inkorten via de Gewestweg (N16) naar de Hoogkamerstraat en omgekeerd.

Omleidingskaart brug over E17 in Hoogkamerstraat

Meer info

Deze werken maken deel uit van een groter project ‘Herinrichting kruispunt Gewestweg (N16) - Hoogkamerstraat en renovatie brug Hoogkamerstraat over E17’ door Agentschap Wegen en Verkeer. Meer informatie op www.wegenenverkeer.be/temse.

Meldingen of vragen kan je doorgeven aan Agentschap Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen