Dendermondse Steenweg

Werken Dendermondse Steenweg: start fase kruispunt Kapelstraat vanaf maandag 15 januari

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Vanaf maandag 15 januari start een volgende fase bij de heraanleg van de Dendermondse Steenweg. Dan werkt de aannemer aan het kruispunt met de Kapelstraat, tot eind maart 2024.
Social media sharing

Een toplaag asfalt aanleggen, is verboden van 1 december tot 1 maart. Zonder toplaag asfalt ligt in de Dendermondse Steenweg momenteel een niveauverschil van 4 cm tussen het voetpad en het fietspad. In de wintermaanden kan door dit niveauverschil water blijven staan op het fietspad. Daarom rijden fietsers nog tot na de aanleg van de toplaag asfalt staduitwaarts mee op de rijbaan. Stadinwaarts, aan de even straatkant, is het fietspad al afgewerkt.  

Fase kruispunt Kapelstraat  

Vanaf maandag 15 januari start fase D3. De aannemer werkt dan aan het kruispunt met de Kapelstraat. Deze fase loopt tot eind maart 2024.   

Tijdens de werken wordt het kruispunt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.   

  • Doorgaand verkeer wordt in beide rijrichtingen omgeleid via N41 en N70.  
  • De Kapelstraat, Tereken en Dendermondse Steenweg worden doodlopend op de werfzone. Plaatselijk verkeer tot vlak voor de werken blijft wel mogelijk. Vanaf 15 januari zal daarom opnieuw tweerichtingsverkeer gelden in de Dendermondse Steenweg.   
  • Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, kunnen steeds langs de werken. De aannemer voorziet een doorgang van minimum 1,5 meter. 
  • De aannemer zal u op voorhand op de hoogte brengen wanneer uw oprit niet bereikbaar is voor voertuigen. 
  • Waasland Shopping is tijdens de werken niet bereikbaar via Tereken en de Kapelstraat. Het verkeer leiden we om via de N16 of N70. 
  • De paaltjes tussen de William Griffithsstraat en Stanislaw Maczekpark worden tijdens deze fase weggelaten om plaatselijk verkeer mogelijk te maken.   

 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen