Compact Cup

Werkzoekende jongeren leren vaardigheden met organisatie voetbaltornooi Compact Cup

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Acht jongerenteams van organisaties uit de sociale sector hebben hebben het deze week tegen elkaar opgenomen tijdens de Compact Cup. Dat voetbaltornooi werd georganiseerd voor en door werkzoekende jongeren, die hiermee heel specifieke vaardigheden ontwikkelen.
Social media sharing

De Compact Cup vond plaats op de voetbalterreinen van SK Sint-Niklaas in de Meesterstraat in Nieuwkerken. Het voetbaltornooi was het tastbare resultaat van de samenwerking van een groep werkzoekende jongeren met een kwetsbare achtergrond, samen met hun coaches. Ze sloegen de handen in elkaar en organiseerden dit evenement om vaardigheden te ontwikkelen die ze later in het werkveld kunnen gebruiken. En er was meer dan alleen voetbal. Voor het publiek waren er eetkraampjes, kinderanimatie en een vrij podium. 

Met deze Compact Cup, die dit jaar aan de tweede editie toe was, willen de stedelijke welzijnsdiensten jongeren doen groeien, om hun oriëntering naar de arbeidsmarkt te verbeteren en om hun competenties te versterken. Ook medewerkers van de dienst activering en dienst financiële en sociale hulpverlening namen deel aan het tornooi. 

Compact Cup
Compact Cup
Compact Cup
Compact Cup
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen