Kaart afgesloten wegen

Westelijke stadsring terug volledig open voor verkeer

De westelijke stadsring was afgelopen maand op verschillende plaatsen afgesloten door werken. Er waren werken aan de N41 en op de Leon Scheerderslaan/Guido Gezellelaan (R42). Alle werken zijn nu uitgevoerd en het verkeer kan opnieuw volledig over het traject rijden.
Social media sharing

Update 5 november: Westelijke stadsring terug volledig open

De westelijke stadsring is terug volledig open voor verkeer. De weg was afgelopen maand op verschillende plaatsen afgesloten voor werken. Er waren werken aan de N41 en op de Leon Scheerderslaan/Guido Gezellelaan (R42). Alle werken zijn nu uitgevoerd en het verkeer kan opnieuw volledig over het traject rijden.

Update 11 oktober: Westelijke stadsring (N41) tijdelijk terug open voor het verkeer

Op vrijdag 11 oktober werd de westelijke stadsring (N41), tussen de rotonde aan de Tuinlaan en de N70, tijdelijk terug opengesteld voor het verkeer.

De weg wordt terug opengesteld in afwachting van de uit te voeren werken. Door de slechte weersomstandigheden kon de aannemer de aangekondigde werken immers nog niet uitvoeren. Dit deel van de N41 wordt opnieuw afgesloten op het moment dat de werken opstarten. De begindatum is afhankelijk van de weersomstandigheden. Dit wordt dag na dag herbekeken. De opdrachtgever is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid.

Update 20 september: Westelijk gedeelte stadsring afgesloten vanaf maandag 30 september

Het westelijke gedeelte van de stadsring is vanaf maandag 30 september volledig afgesloten. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit op de N41 en op de Leon Scheerderslaan/Guido Gezellelaan (R42) in Sint-Niklaas.  De aannemer vernieuwt in totaal 2,5 km asfaltverharding om het rijcomfort te verbeteren. Het verkeer wordt omgeleid in de beide richtingen. De werken duren twee weken.

Wat houden de werken in?
De aannemer vernieuwt het stuk asfalt van de N41 van de Heimolenstraat tot voor de rotonde met de Tuinlaan (westelijke tangent) in Sint-Niklaas. Daarnaast wordt de Leon Scheerderslaan/Guido Gezellelaan (R42) heraangelegd tussen de rotonde met de Hoge Bokstraat (westelijke tangent) en de Plezantstaat (N403). Om het rijcomfort te verbeteren wordt een nieuwe onderlaag en toplaag gelegd. De werken duren in totaal twee weken. Deze timing hangt af van de weersomstandigheden. De werken starten voor de ochendspits op maandag 30 september 2019.

Verkeerssituatie
De rijweg wordt volledig afgesloten. Om de hinder te beperken worden beide wegvakken tegelijkertijd aangepakt. Het verkeer rijdt om via E17 Sint-Niklaas-centrum, de N16, N70 naar de Singel (R42) en de Plezantstraat (N403) in de beide richtingen. Syntra Midden-Vlaanderen is bereikbaar via Steenweg Hulst-Lessen en de Heimolenstraat. De fietsers rijden langs de werfzone. 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen