Wild van Sint-Niklaas

'Wild van Sint-Niklaas!': ontdek de beestige zomer in onze verrassende stad

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Zin in de Sint-Niklase zomer? Dat zal wel! Méér dan kansen genoeg om er een lekker wilde zomer van te maken in onze beestige stad! Meer dan twee maanden lang, van de Terrasjesdagen en 'Great Gigs in the Park' eind juni tot ná de Vredefeesten in september is er weer héél wat te beleven en te ontdekken. De stad prikkelt en daagt je uit, met eigenzinnige evenementen, concerten, expo's, dans, dj’s, kermissen, feestjes, straattheater, een grootse musical en lange, zwoele zomeravonden op één van de vele horecaterrassen! Laat je verrassen door 'Sint-Niklaas Zomert' en beleef een topzomer in onze verrassend veelzijdige stad.
Social media sharing

Met 'beestig' als centraal thema brengt de Sint-Niklase zomer dit keer de wildste avonturen. Hoe kan het ook anders, in een jaar waarin Sint-Niklaas op de troon zit in het 'Land van Reynaert'. Benieuwd hoe de beestige zomer van Sint-Niklaas eruit ziet? Met de brochure 'Sint-Niklaas Zomert' heb je meteen een handig overzicht. De brochure valt volgende week in alle bussen, beschikt middenin over een handige overzichtskalender én natuurlijk zetten we alles nog eens aantrekkelijk in de kijker via www.ontdeksintniklaas.be

Terrasjesdagen

► De start van de zomer: de Terrasjesdagen  
De zomer van Sint-Niklaas start op 23 juni met de Terrasjesdagen. Een heel weekend lang kan je in de stadskern terecht voor een winkelbraderij, gezellige terrassen en een heus spikeball- en kubbtornooi. Op de Grote Markt is er Tros Terrazza, waar je met een drankje kan genieten van sfeervolle muziek en live radio. 
Wie zin heeft om de stad op een heel nieuwe manier te leren kennen, kan terecht op het Stationsplein voor de toeristische ontdekkingsdag. 

► Zomer vol muziek 
De Casino brengt samen met de stad tussen 14 juni en 6 juli het geweldige 'Great Gigs in the Park'. In deze zomerse concertreeks met de prachtige kiosk als podium wordt lokaal en jong talent gekoppeld aan internationale kleppers uit heel wat muziekgenres. Onder meer van de partij: Mercury Rev, Compact Disk Dummies, Admiral Freebee en The Hickey Underworld. 

Concerten in het stadspark met de Parkies op dinsdagavond, ze zijn al vele jaren onlosmakelijk verbonden met de Sint-Niklase zomer. Deze keer staan onder meer Gustaph, Truephonic met Coco jr en Sandrine, Karen Damen, Gunther Neefs, Cookies and Cream op het podium. De Parkies openen de deuren om 19 uur, de concerten starten telkens om 20.30 uur. 

Op het Sint-Nicolaasplein is er twee maanden lang 'Zomer op 't Plein', met concerten, dans en dj's in een bijzonder sfeervolle setting met gezellige horecaterrassen. Onder meer van de partij: Mathias Vergels, Golden Hour Collectiv, 5napback, Buscemi en Heartland Drive. 

En muziek is er ook voor de allerkleinsten. Op zondag 2 juli slaat de Ketnet Zomertour opnieuw de tenten op de Grote Markt op, met spetterende optredens en fijne ontmoeting met Ketnethelden als #Likeme, Samson & Marie, Kaatje, Kamiel en Victor! 

De muzikale zomer gaat in crescendo naar de Vredefeesten, het hoogtepunt van de zomer. Naast het ballonspektakel en de vele geuren en kleuren van de wereldmarkt zetten we van 1 tot 3 september heel wat topartiesten op vijf stadspodia. Op dinsdag 27 juni vertellen we er alles over tijdens een extra persmoment.

Great Gigs in the park

► En nog veel meer 

Deze zomer is er ook eentje vol unieke gebeurtenissen: De Ster verjaart en Sint-Niklaas zit dit jaar het 'Land van Reynaert’ voor.  Op 16 juli viert De Ster de 50ste verjaardag met een geweldig kinderfeest met springkastelen, kinderanimatie, volksspelen en optredens van Kabouter Plop, Aaron Blommaert en Bart Kaëll. Op De Ster zijn er ook de hele zomer lang gratis strandconcerten van Stella Musica. 

In het Reynaertjaar komt de mooie traditie van de Reynaertworp opnieuw tot leven, op zaterdag 8 juli. Er is een nieuwe Reynaert-fietsroute en ook tijdens de zomerse avondwandelingen kan je op pad in het spoor van de vos. Nieuwe zomerse zoektochten zijn er ook, waarover we nu woensdag meer vertellen.  Het hoogtepunt van de Reynaertbeleving is 'R de musical'. Dit grootse openluchtspektakel vindt plaats in september op de SVK-site. 

De zomer heeft nog meer te bieden: op zaterdag 19 en zondag 20 augustus vindt het Ambachtelijk Weekend plaats. Honderden creatievelingen stellen hun atelier open en vertellen je alles over hun ambacht. 

De zomer is ook het uitgelezen seizoen voor kermisgezelligheid. Van 1 tot 16 juli strijken niet minder dan 28 kermisattracties neer op de Grote Markt. Ben je daarna nog niet uitgekermist, dan kan je nog in Sinaai en Nieuwkerken terecht voor een hele waaier aan kermissen. 

Na de Vredefeesten begin september is Sint-Niklaas nog niet klaar. Als gaststad van Open Monumentendag zetten we nog eens alles op alles op zondag 10 september. Het einde van de feestelijke zomer wordt gevormd door het BBQ-kampioenschap op 16 en 17 september en de geweldige strijd om 'De Sterkste Man van België' op zaterdag 23 september.  

►► Ontdek het volledige aanbod op www.ontdeksintniklaas.be

Sint-Niklaas Zomert
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen