Hang een laken uit je raam

Witte lakens door ramen signaal om armoede op te doeken

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op donderdag 17 oktober, wereldactiedag tegen armoede en sociale uitsluiting, hangt Sint-Niklaas symbolisch de was van de armoede buiten. Als teken van verzet en strijd tegen armoede hangen die dag door de ramen van het stadhuis, het welzijnshuis en alle openbare gebouwen geknoopte witte lakens. Het stadsbestuur roept de bevolking op die boodschap mee uit te dragen, door ook door de ramen van hun woning witte lakens of doeken te hangen, als signaal dat Sint-Niklaas armoede wil opdoeken.

Social media sharing

Doe mee en hang een witte doek of laken uit je raam

Een op vijf inwoners is immers arm. Ze moeten rondkomen met een inkomen dat soms veel lager is dan de armoedegrens. Dit gebrek aan financiële middelen leidt soms tot slechte en ongezonde huisvesting, uitgestelde gezondheidszorg, minder onderwijskansen met tot gevolg weinig kans op werk. Tegelijk vertaalt die armoede zich in sociale en culture uitsluiting en een leven in eenzaamheid. Donderdag 17 oktober is een belangrijke dag om aandacht te vragen voor die inwoners die elke dag moeten strijden tegen armoede.

Stad Sint-Niklaas en Polsslag – het samenwerkingsverband van alle welzijnsorganisaties actief in de stad – slaan op 17 oktober de handen in elkaar.  Onder de slogan Wij willen armoede opdoeken ligt dit jaar de nadruk op gelijke onderwijskansen voor iedereen. Onderwijs is een belangrijke hefboom voor kans op werk. En werk is de beste kans om uit de armoedecirkel te geraken. Heel veel studierichtingen kosten echter nog steeds teveel geld voor gezinnen in financiële problemen.

Actiedag tegen armoede op Sint-Nicolaasplein

Kinderen van alle scholen uit Sint-Niklaas verzamelen op donderdag 17 oktober tussen 10 en 14 uur op het Sint-Nicolaasplein, vlakbij de Grote Markt. Met versierde lakens hangen ook zij er de was van de armoede buiten, als teken van verzet en strijd voor gelijke kansen in het onderwijs.

Iedereen is op donderdag 17 oktober van 10 tot 14 uur welkom op het Sint-Nicolaasplein, voor een kennismaking en een verwarmd gesprek. Daar hoort een gratis kom warme en verse soep bij van het sociaal restaurant De Variant uit Sint-Niklaas.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen