Zo is Sint-Niklaas

‘Zo is Sint-Niklaas’ in aantrekkelijk lees- en kijkboek

Het boek ‘Zo is Sint-Niklaas’ brengt 40 verhalen en portretten uit de stad en geeft daarmee een boeiende impressie van het Sint-Niklaas van vandaag.
Social media sharing

De campagne ‘Zo is Sint-Niklaas’ zet een positief beeld neer van de stad zoals ze is, vandaag en morgen. De campagne legt de nadruk op wat ons verbindt als mensen. Een nieuw initiatief is de uitgave van dit boek, met verhalen en portretten uit de stad.

Fotograaf Paul De Malsche en redacteur Sophie Pycke zochten stadsgenoten op. Paul maakte een fraai en sprekend portret van hen. Sophie sprak met de geportretteerden en zette hun verhaal op papier.

Een deel van de contacten kwam tot stand op basis van de reacties op de oproep van het stadsbestuur om mee te werken aan het boek.

Het resultaat is een verzorgd uitgegeven publicatie met 40 verhalen en portretten uit de stad. Het boek toont de inwoners van Sint-Niklaas zoals ze echt zijn. Allemaal apart en bijzonder en toch ook weer heel gewoon.

Het boek ‘Zo is Sint-Niklaas’ kost 5 EUR en is verkrijgbaar bij het toeristisch infokantoor op de Grote Markt, aan de infobalie van het stadhuis en het welzijnshuis, in boekhandel ’t Oneindige Verhaal (Stationsstraat 68) en in Galerie Wulder (Ankerstraat 14/16).

Eind 2019 verschijnt een tweede publicatie, eveneens met de bedoeling om inwoners aan te zetten tot ontmoeting en verbinding in een veranderende stad. Eerder al, in mei 2018, bracht de videoclip ‘Zo is Sint-Niklaas’ de diversiteit van de stad op een warme en positieve manier in beeld.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen