Dries Moerloose en Nele De Beelde

‘Zo is Sint-Niklaas’ in aantrekkelijk lees- en kijkboek

De tweede editie van het boek ‘Zo is Sint-Niklaas’ is van de persen gerold. De publicatie brengt 40 verhalen en portretten uit de stad en geeft daarmee een boeiende impressie van het Sint-Niklaas van vandaag.
Social media sharing

Meer dan de helft van de inwoners, die in het boek zijn opgenomen, wonen in huisnummer 1 of 2. Ze reageerden op de oproep van het stadsbestuur om mee te werken aan de tweede editie van ‘Zo is Sint-Niklaas’. In de loop van het jaar kregen ze onze fotograaf en redacteur op bezoek.

Dat leverde telkens een fraai en sprekend portret op en een persoonlijk verhaal. Het gaat om bijzondere, droeve, blije gebeurtenissen, maar ook om alledaagse dingen die hen boeien en bezig houden. Met een reeks andere inwoners, waaronder ook enkele stadsmodellen, werden bijkomende afspraken gemaakt.

Het resultaat is opnieuw een verzorgd uitgegeven publicatie met 40 verhalen en portretten uit de stad. Het boek toont de inwoners van Sint-Niklaas zoals ze echt zijn. Allemaal apart en bijzonder en toch ook weer heel gewoon.

Het boek ‘Zo is Sint-Niklaas’ kost 5 EUR en is verkrijgbaar bij het toeristisch infokantoor op de Grote Markt, aan de infobalie van het stadhuis en bij de Sint-Niklase boekhandels.

De campagne ‘Zo is Sint-Niklaas’ wil inwoners aanzetten tot ontmoeting en verbinding in een veranderende stad. Eind 2020 verschijnt de derde editie van het boek. Sint-Niklazenaars die graag meewerken om de diversiteit van de stad op een warme en positieve manier in beeld te brengen, kunnen contact nemen met de dienst communicatie op tel. 03 778 30 81 of communicatie@sint-niklaas.be.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen