Een koppel poseert voor een foto tijdens de nieuwjaarsdrink op de markt

Zo was 'Zoalig Sinnekloas'

Op zondag 5 januari 2020 vierden meer dan 2.000 stadsgenoten het nieuwe jaar tijdens het evenement 'Zoalig Sinnekloas'. We organiseerden een feestelijke nieuwjaarsdrink op de Grote Markt, het stadhuis opende haar deuren en in de trouwzaal kon je de toekomstplannen en -projecten voor Sint-Niklaas komen bekijken. Benieuwd naar de sfeer? Bekijk onze terugblik met sfeerfoto's en videobeelden.
Social media sharing

Nieuwjaarsdrink

Heel wat stadsgenoten namen de tijd om nieuwjaarswensen uit te wisselen en samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. De sfeervol ingerichte zone op de Grote Markt bestond uit een gezellige tent en rondom stands met hapjes en drankjes. Een dj zorgde voor achtergrondmuziek.

Mensen drinken een glaasje op de Grote Markt
De burgemeester houdt een toespraak in de tent op de Grote Markt
Een afstandsbeeld van de tent op de Grote Markt met een massa bezoekers
Een koppel poseert voor een foto tijdens de nieuwjaarsdrink op de markt
Een kind zit op de schouders van haar vader
Een groep mensen drinkt een glaasje onder de kerstverlichting van de tent

Infomarkt ‘Sint-Niklaas 2020-2025’

De trouwzaal van het stadhuis was het decor voor een infomarkt over het stadsbeleid voor de komende jaren onder het motto ’20 redenen waarom Sinnekloas Zoalig is’. In een tiental redenen schetsten we de ontwikkeling van de stad van morgen na een uitgebreide consultatie- en overlegronde met de gemeenteraad, de verenigingen, de stadsadministratie én de inwoners via de stadsgesprekken. Het aantrekkelijk maken van de stadspleinen, de versterking van de dorpskernen, de aandacht voor een warme, groene, veilige en kindvriendelijke stad, de inzet voor het klimaat, zijn enkele thema’s die daarbij aan bod komen. Tien andere redenen gaven aan waarom ‘Sinnekloas’ nu al ‘Zoalig’ is. De bijhorende fotopanelen gaven een concreet beeld van waarom het fijn wonen en leven is in Sint-Niklaas en eindigden met een uitnodiging aan de bezoekers om daar nog enkele redenen aan toe te voegen.

Pancartes met foto's van stadsprojecten
Bezoekers bekijken aandachtig een videoreportage
Een meisje wijst een foto aan op een pancarte
Bezoekers bekijken aandachtig een videoreportage

Sfeerbeelden

Op grote schermen toonden we recente sfeerbeelden van onze stad: fijne plekjes, toffe evenementen, landelijk groen, de stadskern in de winter, beleving en ontmoeting …

Promomateriaal

Bezoekers werden onthaald bij de promostand in de hal van het stadhuis. We gaven iedereen een rijk geïllustreerde brochure over de beleidsplannen voor de stad van morgen, de gloednieuwe publicatie ‘Van Prochiehuys tot stadswinkel’ en tal van gadgets rond ‘Zoalig Sinnekloas’, zoals buttons, postkaarten, leeswijzers, draagtasjes en lokaal lekkers!

Kon je er niet bij zijn? Interesse in onze brochures en gadgets van 'Zoalig Sinnekloas'? Vraag ze aan via de dienst communicatie (contactinfo onderaan).

We hebben nog:

  • Brochures
  • Postkaarten
  • Bladwijzers
  • Stickers

Opendeur in het stadhuis

Tijdens 'Zoalig Sinnekloas' kon je ook het mooie neogotische stadhuis komen verkennen. Het burgemeesterskabinet, met het authentieke negentiende-eeuwse meubilair en de gemeenteraadszaal waren opengesteld voor het publiek.

Hartelijke begroeting door het stadspersoneel
Mensen schuiven aan bij de inkom van het stadhuis
Een groep krijgt een rondleiding in de gemeenteraadszaal

Contact

Communicatie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen