Zomerse taalstages in aanloop naar nieuwe schooljaar

Zomerse taalstages in aanloop naar nieuwe schooljaar: recordaantal kinderen en jongeren oefent spelenderwijs Nederlands

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op een leuke en aantrekkelijke manier de Nederlandse taal oefenen, dat doen momenteel liefst 260 kinderen en jongeren in Sint-Niklaas. Zij gaan tijdens de zomervakantie aan de slag om het nieuwe schooljaar straks vlot in te zetten. 120 kinderen volgen de taalstage voor lager onderwijs in Forum Da Vinci, 140 jongeren bereiden zich met de OKAN-zomerklas in SJKS voor op het middelbaar onderwijs.
Social media sharing

Een vlotte start van het nieuwe schooljaar, dat is het doel. En daarom schreven heel wat anderstalige nieuwkomers in Sint-Niklaas hun kinderen in voor de zomerse taalstages van de stad, scholengemeenschap WIJS! en Theater Tomaat.

Sommige kinderen en jongeren moeten nog Nederlands leren, anderen hebben nood aan meer oefenkansen. Daarvoor zijn deze zomerse taalstages ideaal: kinderen en jongeren oefenen op een leuke manier hun Nederlands, heel praktijkgericht, via spelletjes, sport of taal- en culturele activiteiten. Dit geeft hen kansen om het nieuwe schooljaar beter en vlotter te starten, beter mee te kunnen in de klas en om ook in hun vrije tijd makkelijker aansluiting te vinden bij buitenschoolse activiteiten.

Zomerse taalstages in aanloop naar nieuwe schooljaar

Maximale deelnemersaantal
De taalstage voor kinderen uit het lager onderwijs vindt plaats van 7 tot 17 augustus in Forum Da Vinci. De OKAN-zomerklas voor jongeren uit het middelbaar wordt georganiseerd van 7 tot 25 augustus in SJKS. In totaal nemen liefst 260 kinderen en jongeren deel, wat een recordaantal is. Het is ook het maximale deelnemersaantal.
Bij de taalstage begeleiden studenten leerkracht lager onderwijs van hogeschool Odisee de kinderen. Voor de OKAN-zomerklas zetten leerkrachten zich als vrijwilliger in.

Er wordt intussen al meer dan tien jaar spelenderwijs aan het Nederlands gespijkerd tijdens deze inspirerende stages. De taalstage startte in 2006 voor een kleine groep kleuters, sinds 2018 is het uitgebreid naar 120 kinderen uit het lager onderwijs. In 2013 ging ook de OKAN-zomerklas van start.  

Zomerse taalstages in aanloop naar nieuwe schooljaar
Zomerse taalstages in aanloop naar nieuwe schooljaar
Zomerse taalstages in aanloop naar nieuwe schooljaar
Zomerse taalstages in aanloop naar nieuwe schooljaar
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen