Warme dagen banner

Zon in overvloed, verzorg jezelf en de anderen goed

De zomer staat voor de deur en daarom start op 15 mei de waakzaamheidsfase van het Vlaams Warmteactieplan. Dit wil zeggen dat vanaf dan de temperaturen en ozonconcentraties nauwlettend in de gaten worden gehouden. Wanneer er een warmteperiode aankomt, wordt een waarschuwing uitgestuurd via de communicatiekanalen van de stad.
Social media sharing

Zorg voor kwetsbare mensen

Sint-Niklaas heeft zijn eigen warmteactieplan en daarvoor hebben wij jou nodig. We verlangen met zijn allen elk jaar naar het warme weer, maar helaas sterven elk jaar nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Vaak gaat het om alleenstaande ouderen of chronisch zieken. Ga op warme dagen eens kijken of ze zich goed voelen en voldoende vocht binnenkrijgen. Help ook jonge kinderen voldoende te drinken. Laat kinderen NOOIT achter in een geparkeerde auto, ook niet voor twee minuten.

Wees zelf ook voorbereid

  • Zorg dat je altijd water bij hebt.
  • Hou de weersvoorspellingen in de gaten.
  • Smeer op tijd zonnecrème.
  • Drink voldoende, meer dan gewoonlijk.
  • Hou jezelf en je huis koel.

Wanneer hulp zoeken?

Banale symptomen kunnen de eerste symptomen zijn van ernstige problemen. Drink dan meer water, zoek een koele plek en rust. Bel je huisarts bij twijfel. Reageer jij of iemand anders abnormaal op warmte (kortademigheid, overvloedig zweten, …)? Bel dan meteen de spoeddienst en pas eerste hulp toe.

Op www.warmedagen.be vind je meer info!

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen