Asfalteringswerken in de zomer van 2023

Vanaf eind juni worden er op het grondgebied van stad Sint-Niklaas een aantal asfalteringswerken uitgevoerd. Na de asfalteringswerken zien de betrokken straten er weer helemaal als nieuw uit, maar tijdens de werken is het belangrijk om rekening te houden met een paar beperkingen. Hieronder vindt u een overzicht van de werken die gepland staan in de zomer. Bewoners van de betrokken straten krijgen ook een bewonersbrief in de brievenbus met deze informatie.

Monseigneur Stillemansstraat & Hendrik Heymanplein

Op maandag 26 juni starten er asfalteringswerken in de Monseigneur Stillemansstraat en op het Hendrik Heymanplein, in de zone vanaf de Kokkelbeekstraat tot aan Hendrik Heymanplein 14 (Gaudi Center), inclusief het kruispunt van het Hendrik Heymanplein en de Monseigneur Stillemansstraat. De werken duren tot donderdag 6 juli, maar de grootste hinder beperkt zich tot maandag 26 en dinsdag 27 juni. 

 

Truweelstraat

Op dinsdag 27 juni starten er asfalteringswerken in de Truweelstraat, tussen de Mercatorstraat en de Koningin Elisabethlaan. De huidige asfaltverharding is er in slechte staat en aan vervanging toe. Bovendien is de fietssuggestiestrook er te smal en voldoet deze niet aan de huidige richtlijnen.

De aannemer voorziet een nieuwe toplaag asfalt en brengt er fietssuggestiestroken aan aan beide kanten van de straat in een okerkleurige markering (telkens 1.75m breed). Zo voorzien we na het gedeelte van de Truweelstraat dat ingericht is als fietsstraat ook betere fietsvoorzieningen in het gedeelte tussen de Mercatorstraat en de Koningin Elisabethlaan.

De werken duren tot en met vrijdag 30 juni.

Passtraat

Op woensdag 28 juni en donderdag 29 juni worden asfalteringswerken uitgevoerd in de Passtraat, tussen de Van Landeghemstraat en de Cauwerstraat. De huidige asfaltverharding is er in slechte staat en aan vervanging toe.

Weverstraat

Op maandag 3 juli starten asfalteringswerken in de Weverstraat, tussen de N70 en de Broederschool. De stad investeert samen met de gemeente Waasmunster in een veilige fietsomgeving van en naar de Broederschool door de aanleg van fietssuggestiestroken. De huidige asfaltverharding is in slechte staat en moet eerst vervangen worden.

De aannemer voorziet een nieuwe toplaag asfalt en brengt daarna de fietssuggestiestroken aan aan beide kanten van de straat. Zo maken we een veiligere fietsaansluiting vanaf de N70 richting de school.

De werken duren tot en met donderdag 6 juli.

Op maandag 3 juli starten asfalteringswerken in de Sint-Andriesstraat, ter hoogte van sporthal De Klavers en Gavertje Vier. De aannemer voorziet er een nieuwe toplaag asfalt. Ook ter hoogte van kruispunt Gavermolenstraat/Molenwijk wordt de asfaltlaag vernieuwd en komen er nieuwe markeringen om het fietspad aan te duiden. Aansluitend aan deze werken wordt ook het kruispunt van de Gavermolenstraat met de Sint-Andriesstraat/Mierennest aangepast.

Tuinlaan & Rozenlaan

Op maandag 21 augustus starten asfalteringswerken in de Tuinlaan en Rozenlaan, tussen Belseledorp en de N41. De huidige asfaltverharding in beide straten is in slechte staat en dus aan vervanging toe. Ook de fietspaden hebben nood aan vernieuwing. Om fietsers beter te beschermen, wordt er een nieuwe markering aangebracht tussen de rijbaan en het fietspad, waarbij de rand van de rijbaan duidelijk zichtbaar is. Wanneer autobestuurders over de lijn rijden, zullen ze dit ook voelen.  
Het fietspad krijgt een vaste breedte van 1,2 meter aan beide kanten van de rijbaan.  

De werken duren tot en met donderdag 24 augustus. 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen