Berkenboom Ankerstraat

Social media sharing
Berkenboom anker

Contactgegevens

ADRES
Ankerstraat 39
Sint-Niklaas

TELEFOON EN E-MAIL

Directie
03 760 41 62
directie@berkenboomanker.be

Secretariaat
03 760 41 60
secretariaat@berkenboomanker.be

DIRECTIE
Lina Schoenmaekers

SCHOOLUREN
VM: 08.25 – 12.05 uur
NM: 13.30 – 15.30 uur

VOOR- EN NABEWAKING
Voorbewaking vanaf 07.00 uur
Nabewaking tot 17.50 uur

WEBSITE
http://www.berkenboomanker.be

FACEBOOK
Basisschool Berkenboom Ankerstraat

Is generated

Over de school

Berkenboom Ankerstraat is een KIVA school. In onze school wordt de nadruk gelegd op het fijn samen leven en samen spelen zodat pesten geen kans krijgt. Het welbevinden van de kinderen staat voorop. Onze school staat bekend als een warme haven met veel aandacht voor zorg.

In onze school is echt iedereen welkom!

We starten ieder schooljaar met de ‘gouden weken’. In elke klas wordt bewust tijd genomen om van een klas een hechte groep te maken. Van deze stevige basis worden het hele verdere schooljaar de vruchten geplukt.

We streven ernaar om elk kind op maat te begeleiden in hun ontwikkeling. Daarvoor gebruiken we het sporenbeleid. De kinderen kiezen samen met hun leerkracht welk spoor het best bij hen past: Korte instructie en dan zelfstandig werken, direct zelf aan de slag gaan en eventueel een klasgenoot op weg helpen of intensievere begeleiding door de leerkracht. Kinderen die er nood aan hebben, krijgen een individueel leertraject.

Zowel in de kleuter- als in de lagere school wordt dan ook volop ingezet op de ontwikkeling van de zelfsturing en zelfstandigheid. Onze school beschikt over een uitgebreid zorgnetwerk. Deze zorgers werken in vaste klassen, hetgeen de efficiëntie uiteraard sterk verhoogt.

Op onze school is de betrokkenheid van de ouders een belangrijke pijler. De jongste kleuters worden ’s ochtends in de klas verwelkomd, zo is er tijd voor een babbeltje met de juf.

De (groot)ouders worden regelmatig uitgenodigd in de klas om een les mee te volgen of om spelletjes mee te spelen in de kleuterschool.

Onze school heeft een uniek werkende ouderraad; de vergaderingen gaan zowel op dinsdagavond als op woensdagvoormiddag door. Zo krijgen alle ouders de kans om actief deel te nemen en mee te denken.

Onze refter werd vorig jaar veranderd in het Kwikkie Kwakkie restaurant. In een gezellig kader kunnen de kinderen hun meegebrachte lunch opeten. Wie wil, kiest voor een kom soep. Afhankelijk van de activiteiten waar kinderen tijdens die pauze aan willen deelnemen, kan men eten in een andere groep.  

Tijdens de korte speeltijden splitsen we de lagere  school over 2 speelplaatsen. Zij beschikken over een uitstekende speelplaatswerking. De kinderen krijgen de kans om spelmaterialen te ontlenen. Na de speeltijd wordt alles terug overzichtelijk opgeborgen. Op elke speelplaats is een voetbalzone en zijn gezelligere hoekjes voorzien.

De kleuters hebben een winterspeelplaats, in de voormalige binnentuin van het klooster, en een zomerspeelplaats. Daar kunnen ze, tussen het groen, ravotten in een grote zandbak, op de heuvel of op de avontuurlijke speeltuigen.

Onze school beschikt over een goed ingericht ICT-lokaal. Klassikale opdrachte met de computer gaan in dit lokaal door. Voor individuele opdrachten, groepswerkjes zijn er de laptops en chrombooks.

Enkele jaren geleden richtten wij een klaslokaal in als snoezelruimte. In een sfeervolle omkadering worden de verschillende zintuigen geprikkeld en is er plaats om tot rust en tot zichzelf te komen. Alle kinderen zijn er weg van. De snoezelruimte geeft aan het KIVA-project dat tikkeltje meer.

We trekken regelmatig op exploratie om een stuk van de wereld te verkennen en erover bij te leren.Het tweede en derde leerjaar gaan enkele dagen op plattelandsklassen. Voor de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar staat een week op bosklas gaan op het programma.

 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen