Fase 1: Zone Houtbriel

Op maandag 26 september starten de voorbereidende nutswerken aan de Grote Markt. Het projectgebied wordt ingedeeld in verschillende zones. Elke zone wordt in een aparte fase aangepakt. Zo blijft de impact van de werken in tijd beperkt voor omwonenden.

In de eerste fase werkt de aannemer in de zone Houtbriel: vanaf de hoek met Grote Markt 55 tot Houtbriel 31 en vanaf Houtbriel 1 tot en met Houtbriel 14. Er wordt ook een sleuf getrokken over de breedte van de straat. Hierdoor is de straat volledig afgesloten voor autoverkeer ter hoogte van Houtbriel 33. De huizen die zich achter de sleuf bevinden, zijn bereikbaar langs de Kalkstraat. De hoek Kalkstraat-Ankerstraat blijft immers open voor doorgaand verkeer. Komende vanaf de Parklaan, bereikt u de Houtbriel langs de Moerlandstraat, Hospitaalstraat en Kalkstraat.

Ook de parking van BNP Paribas Fortis blijft bereikbaar, langs de Kalkstraat. Hiervoor verwijderen we tijdelijk de paaltjes tussen de Kalkstraat en Houtbriel en brengen we de nodige signalisatie aan.

Handelaars en horeca krijgen aparte informatie over bereikbaarheid voor hun leveranciers en klanten.

Te voet of met de fiets aan de hand is er wel doorgang mogelijk over een tijdelijke loopbrug wanneer de aannemer niet aan het werk is. De Stationsstraat blijft bereikbaar vanaf de Grote Markt.

Deze fase eindigt op zondag 9 oktober.

De parking onder de Grote Markt blijft tijdens de volledige duur van de nutswerken bereikbaar.

Wanneer jouw woning in de werfzone ligt en niet bereikbaar is voor de ophaalwagens, mag je je afval blijven aanbieden volgens de planning van de ophaalkalender van MIWA. Zet je afval buiten vóór 6 uur de dag van de ophaling of na 18 uur de avond voordien. De aannemer verzamelt de aangeboden afvalfracties (huisvuil, PMD, GFT, papier en karton) op een plaats die voor de ophaalwagens bereikbaar is.

Via bewonersbrieven informeren we de bewoners van de betrokken straten per fase over de uitvoering van de werken. Wil je alle updates over de verkeerssituatie tijdens het project Grote Markt blijven ontvangen in jouw mailbox? Abonneer je dan op de digitale nieuwsbrief verkeersinfo. Je krijgt meteen ook info over andere werken in Sint-Niklaas.

Handelaars en horeca-uitbaters kunnen zich inschrijven op een aparte nieuwsbrief, via www.ondernemeninsintniklaas.be.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen