Fase 4: Zone Grote Markt zuid

In deze vierde fase werkt de aannemer in zone Grote Markt zuid (H. Heymanplein tot Onze-Lieve-Vrouwplein, inclusief Sint-Jozefstraat). Deze fase start op dinsdag 10 januari en het einde is voorzien midden maart.

Bestemmingsverkeer op de Grote Markt blijft mogelijk gedurende de hele fase 4 van de nutswerken. Handelaars en horeca zijn steeds bereikbaar, net zoals de ondergrondse parking op de Grote Markt.  

Het doorgaand autoverkeer vanaf het noorden van de stad (bv. komende via de N403) richting E17/N16, zal via de N41 (Leon Scheerderslaan/Westelijke Tangent) en de N70 (Gentse Baan/Prinses Josephine Charlottelaan) omgeleid worden naar het rond punt aan het Sinbad.

Visuele voorstelling van de fasering

Fase 4A: hoek aan het H. Heymanplein tot Nieuwstraat: 9 tot 25 januari

De aannemer werkt in deze fase aan de grote markt, vanaf de hoek met het H. Heymanplein tot aan de Nieuwstraat. De werken vinden plaats in het voetpad. Omdat de werktuigen mogelijks tot op het fietspad komen, zal het fietsverkeer op de rijbaan terechtkomen. Daarom zal de Grote Markt ter hoogte van de werfzone een fietsstraat worden tijdens fase 4.Gemotoriseerd verkeer mag fietsers niet inhalen.  

 Tijdens fase 4A steken voetgangers de straat over ter hoogte van de Nieuwstraat. Ter hoogte van het H. Heymanplein kan er opnieuw overgestoken worden. De aannemer laat ook ruimte tussen de werfzone en de gevelkant, zodat de huizen en horecazaken steeds bereikbaar blijven.  

Fase 4B: Nieuwstraat tot aan het stadhuis: 23 januari tot 3 februari

De aannemer werkt aan de grote markt, vanaf de Nieuwstraat tot aan het stadhuis. De werken vinden plaats in het voetpad. Ook in deze fase zal het fietsverkeer op de rijbaan terechtkomen. Ter hoogte van de werfzone voeren we opnieuw een fietsstraat in.Tijdens fase 4B steken voetgangers de straat over ter hoogte van het stadhuis. Aan de Nieuwstraat kan er opnieuw overgestoken worden. De aannemer laat ook hier ruimte tussen de werfzone en de gevelkant, zodat de huizen en horecazaken steeds bereikbaar blijven.  

De doorgang naar de Nieuwstraat blijft tijdens fase 4A en 4B toegankelijk voor voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand. 

Fase 4C: Sint-Jozefstraat: 6 tot 9 februari

 De aannemer werkt in de Sint-Jozefstraat tot op de busbaan. De Sint-Jozefstraat is gedurende deze periode afgesloten voor doorgaand verkeer. Wanneer de aannemer op de busbaan aan het werken is, zal het busverkeer mee op de autorijbaan rijden tot voorbij de werfzone.   

Fase 4D: Vanaf het stadhuis tot aan het Onze-Lieve-Vrouwplein: 6 tot 25 februari

De aannemer werkt vanaf het stadhuis tot aan het Onze-Lieve-Vrouwplein. De werken vinden plaats in het voetpad. De werktuigen komen mogelijks tot aan de rijbaan, waardoor het fietsverkeer op de rijbaan terechtkomt. Er blijft daarom ook tijdens fase 4D een fietsstraat van kracht ter hoogte van de werfzone.  

Auto en busverkeer komen op één rijbaan terecht ter hoogte van de werfzone.

 

Opgelet! Gedurende de winterperiode is er een grotere kans dat de werken door weersomstandigheden beïnvloed worden. De timings van deze werken zijn daarom onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden, en kunnen mogelijks uitlopen. 

De parking onder de Grote Markt blijft tijdens de volledige duur van de nutswerken bereikbaar. Opgelet, wanneer u de parking uitrijdt komt u in de werfzone terecht. Tijdens fase 4 is hier een fietsstraat van kracht en hebben fietsers dus voorrang op het gemotoriseerde verkeer.

Wanneer jouw woning in de werfzone ligt en niet bereikbaar is voor de ophaalwagens, mag je je afval blijven aanbieden volgens de planning van de ophaalkalender van MIWA. Zet je afval buiten vóór 6 uur de dag van de ophaling of na 18 uur de avond voordien. De aannemer verzamelt de aangeboden afvalfracties (huisvuil, PMD, GFT, papier en karton) op een plaats die voor de ophaalwagens bereikbaar is.

Via bewonersbrieven informeren we de bewoners van de betrokken straten per fase over de uitvoering van de werken. Wil je alle updates over de verkeerssituatie tijdens het project Grote Markt blijven ontvangen in jouw mailbox? Abonneer je dan op de digitale nieuwsbrief verkeersinfo. Je krijgt meteen ook info over andere werken in Sint-Niklaas.

Handelaars en horeca-uitbaters kunnen zich inschrijven op een aparte nieuwsbrief, via www.ondernemeninsintniklaas.be.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen