Fase 6: Zone Grote Markt noord

In de zesde fase van de voorbereidende nutswerken aan de Grote Markt werkt de aannemer in de zone Grote Markt Noord, op de Grote Markt en in de Parkstraat vanaf de Stationsstraat tot het Onze-Lieve-Vrouwplein. De fase is opgesplitst in twee deelfasen: 6A en 6B. De werken starten op maandag 6 maart en het einde is voorzien op vrijdag 17 maart.

De Grote Markt blijft steeds bereikbaar in deze zesde fase, net zoals de ondergrondse parking en de horeca en handelaars in de buurt.

[De tekst loopt verder onder de afbeelding]

Detailplan van fase 6A en 6B

Fase 6A: Parkstraat, vanaf Onze-Lieve-Vrouwplein tot aan Collegestraat van maandag 6 tot maandag 13 maart

Fietsers komen tijdens deze fase mee op de rijbaan op de Grote Markt vanaf de Collegestraat en in de Parkstraat. Daarom zal de Parkstraat ter hoogte van de werken een fietsstraat worden. Gemotoriseerd verkeer mag er de fietsers niet inhalen. Voor fietsers is er ook een omleiding voorzien langs de Collegestraat. Het is aangewezen om deze omleiding te volgen.

Naar het einde van deze fase zal de Collegestraat een tweetal dagen moeilijker bereikbaar zijn voor autoverkeer. Plaatselijk autoverkeer kan de Collegestraat dan bereiken via de Hofstraat.

Fase 6B: Grote Markt, van Collegestraat tot aan Stationsstraat, en in de Parkstraat, vanaf de hoek met de Sint-Jozefstraat tot de hoek met de Grote Markt, van maandag 13 tot vrijdag 17 maart

In de week van 13 maart werkt de aannemer op de Grote Markt vanaf de Collegestraat tot aan de Stationsstraat, en op woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 maart ook in de Parkstraat, in het voetpad naast de nieuwe stadhuisvleugel. Fietsers komen mee op de rijbaan op de Grote Markt vanaf de kruising met de Stationsstraat en in de Parkstraat tot aan het Onze-Lieve-Vrouwplein. Daarom worden de Grote Markt en de Parkstraat ter hoogte van de werken een fietsstraat. Gemotoriseerd verkeer mag er de fietsers niet inhalen.

Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) kunnen de straat oversteken ter hoogte van de luifel aan de Stationsstraat, en terug oversteken ter hoogte van de luifel aan de Collegestraat. De aannemer laat ook ruimte tussen de werfzone en de gevelkant, zodat de huizen, handels- en horecazaken voor voetgangers steeds bereikbaar blijven.

Wanneer de Collegestraat moeilijker bereikbaar is voor autoverkeer, kan plaatselijk verkeer de Collegestraat bereiken via de Hofstraat.

De sleuf van de aannemer kruist de Stationsstraat pas aan het einde van de week van 20 maart. Zodra deze exacte timing gekend is, voegen we die toe aan dit bericht. De Stationsstraat blijft bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Tijdens de uren voor laden en lossen voorziet de aannemer rijplaten, zodat leveringen kunnen blijven plaatsvinden.

Opgelet! Gedurende de winterperiode is er een grotere kans dat de werken door weersomstandigheden beïnvloed worden. De duur van de werken is daarom onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden, en kan mogelijk uitlopen. 

De parking onder de Grote Markt blijft tijdens de volledige duur van de nutswerken bereikbaar.

Woont u in de werfzone, dan zal uw garage tijdelijk niet bereikbaar zijn wanneer de aannemer voor uw deur werkt. Bewoners en huurders van een garage in de werfzone kunnen een tijdelijke vergunning bewonersparkeren aanvragen voor een zone naar keuze voor de duur van de werken. U kan een vergunning aanvragen in de parkeerwinkel, Hendrik Heymanplein 108. De parkeerwinkel is open van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 18 uur, en op dinsdag tot 19 uur. De parking onder de Grote Markt valt niet onder deze regeling. Wilt u hier parkeren, dan kan u contact opnemen met de uitbater van de parking via sint-niklaas@parkeren.be.

Wanneer jouw woning in de werfzone ligt en niet bereikbaar is voor de ophaalwagens, mag je je afval blijven aanbieden volgens de planning van de ophaalkalender van MIWA. Zet je afval buiten vóór 6 uur de dag van de ophaling of na 18 uur de avond voordien. De aannemer verzamelt de aangeboden afvalfracties (huisvuil, PMD, GFT, papier en karton) op een plaats die voor de ophaalwagens bereikbaar is.

Via bewonersbrieven informeren we de bewoners van de betrokken straten per fase over de uitvoering van de werken. Wil je alle updates over de verkeerssituatie tijdens het project Grote Markt blijven ontvangen in jouw mailbox? Abonneer je dan op de digitale nieuwsbrief verkeersinfo. Je krijgt meteen ook info over andere werken in Sint-Niklaas.

Handelaars en horeca-uitbaters kunnen zich inschrijven op een aparte nieuwsbrief, via www.ondernemeninsintniklaas.be.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen