Fase 7: Zone Grote Markt oost

In deze zevende en laatste fase van de voorbereidende nutswerken werkt de aannemer in zone Grote Markt oost (Grote Markt, van Houtbriel tot aan Parklaan). Deze fase start in de week van 27 maart en het einde is voorzien op woensdag 5 april.

De Grote Markt blijft steeds bereikbaar in deze zevende fase, net zoals de ondergrondse parking en de horeca en handelaars in de buurt.

Het doorgaand autoverkeer vanaf de E17/N16, richting N403 en het noorden van de stad, wordt ter hoogte van de rotonde aan het Sinbad langs de Prins Boudewijnlaan/Singel (R42) afgeleid.

Fietsers komen mee op de rijbaan op de Grote Markt vanaf de Parklaan tot aan de Houtbriel. Daarom wordt de Grote Markt ter hoogte van de werken een fietsstraat. Gemotoriseerd verkeer mag er de fietsers niet inhalen.

Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) kunnen de straat oversteken ter hoogte van Grote Markt 38, en terug oversteken ter hoogte van de luifel aan de Stationsstraat. De aannemer laat ook ruimte tussen de werfzone en de gevelkant, zodat de huizen, handels- en horecazaken voor voetgangers steeds bereikbaar blijven.

Wanneer de sleuf van de aannemer voor de Apostelstraat ligt, dan kunnen de bewoners van de Apostelstraat hun woning bereiken via het Sint-Nicolaasplein (oprijden voor de Sint-Nicolaaskerk) en rechts afslaan.

Wanneer de sleuf van de aannemer voor het Sint-Nicolaasplein (oprit voor Sint-Nicolaaskerk) ligt, dan blijft het plein bereikbaar voor bewoners via de Apostelstraat.

Opgelet! De duur van de werken is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden, en kan mogelijk uitlopen.

De parking onder de Grote Markt blijft tijdens de volledige duur van de nutswerken bereikbaar.

Woont u in de werfzone, dan zal uw garage tijdelijk niet bereikbaar zijn wanneer de aannemer voor uw deur werkt. Bewoners en huurders van een garage in de werfzone kunnen een tijdelijke vergunning bewonersparkeren aanvragen voor een zone naar keuze voor de duur van de werken. U kan een vergunning aanvragen in de parkeerwinkel, Hendrik Heymanplein 108. De parkeerwinkel is open van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 18 uur, en op dinsdag tot 19 uur. De parking onder de Grote Markt valt niet onder deze regeling. Wilt u hier parkeren, dan kan u contact opnemen met de uitbater van de parking via sint-niklaas@parkeren.be.

Wanneer jouw woning in de werfzone ligt en niet bereikbaar is voor de ophaalwagens, mag je je afval blijven aanbieden volgens de planning van de ophaalkalender van MIWA. Zet je afval buiten vóór 6 uur de dag van de ophaling of na 18 uur de avond voordien. De aannemer verzamelt de aangeboden afvalfracties (huisvuil, PMD, GFT, papier en karton) op een plaats die voor de ophaalwagens bereikbaar is.

Via bewonersbrieven informeren we de bewoners van de betrokken straten per fase over de uitvoering van de werken. Wil je alle updates over de verkeerssituatie tijdens het project Grote Markt blijven ontvangen in jouw mailbox? Abonneer je dan op de digitale nieuwsbrief verkeersinfo. Je krijgt meteen ook info over andere werken in Sint-Niklaas.

Handelaars en horeca-uitbaters kunnen zich inschrijven op een aparte nieuwsbrief, via www.ondernemeninsintniklaas.be.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen