Vijfstraten

Vernieuwing van de nutsleidingen in Vijfstraten, Klapperbeekstraat, Vlasstraat en Iepenstraat

Vanaf dinsdag 3 november 2020 starten er in Vijfstraten werken voor de vernieuwing van de nutsvoorzieningen. Het gaat om de leidingen voor gas, water en elektriciteit, evenals de communicatiekabels. Aansluitend gaan de werken verder in de Klapperbeekstraat, Vlasstraat en Iepenstraat.
Social media sharing

In Vijfstraten, Klapperbeekstraat en Vlasstraat worden de nutsleidingen vernieuwd (kant met de pare huisnummers) ter voorbereiding van de heraanleg van de bovengrond, met onder meer veilige fietspaden. In de Iepenstraat gaan de nutswerken vooraf aan de vernieuwing van de riolering en aanleg van een woonerf. 

VIJFSTRATEN – KLAPPERBEEKSTRAAT – VLASSTRAAT 

Fase 1: van dinsdag 3 november tot maandag 9 november

 • Vijfstraten, tussen de twee aansluitingen met de Iepenstraat.
 • Deze fase wordt uitgevoerd tijdens de herfstvakantie omdat de basisschool dan gesloten is.
 • De aannemer werkt in deelfasen van 150 meter. Omdat de kabels moeten verplaatst worden van het voetpad naar de rijbaan, blijft de beschikbare ruimte op de rijbaan beperkt en wordt het verkeer lichtengeregeld.
 • Het verkeer vanuit Nieuwkerken naar Sint-Niklaas blijft mogelijk. Het verkeer in de andere rijrichting wordt ontraden (met uitzondering van plaatselijk verkeer) om te vermijden dat het kruispunt Vijfstraten vastloopt door de lange wachtrij richting Nieuwkerken. Daarom wordt er signalisatie voorzien om het verkeer richting Nieuwkerken om te leiden via de Singel en de N70.
 • Fietsers naar Nieuwkerken kunnen het gewone traject langsheen de N451 blijven volgen. Fietsers naar de stadskern worden omgeleid via de Iepenstraat omdat de beschikbare ruimte te klein is op de N451. 

Fase 2: van dinsdag 10 november tot maandag 16 november

 • Klapperbeekstraat, tussen Iepenstraat en Vlasstraat.
 • Zelfde verkeersregeling dan in fase 1. 

Fase 3: van dinsdag 17 november tot dinsdag 24 november

 • Klapperbeekstraat vanaf de Vlasstraat tot aan de bushalte en klein deel Vlasstraat (ter hoogte van pleintje).
 • Zelfde verkeerregeling dan in fase 1. 

Tijdens de drie fasen geldt er algemeen parkeerverbod in de werkzone. 

IEPENSTRAAT 

 • Nutswerken vanaf eind november. De precieze aanvangsdatum wordt hier nog gepubliceerd en ook aan de gecommuniceerd via een bewonersbrief.
 • De uitvoeringstermijn is twee weken.
 • Tijdens de werkuren (7 tot 17 uur) is er geen verkeer mogelijk. Enkel vrije doorgang voor fietsers en voetgangers.
 • Voor en na de werktijd kunnen bewoners hun woning bereiken met de wagen.
 • Tijdens de werken kunnen de kinderen van de basisschool niet met de wagen afgezet worden langs de kant Iepenstraat. Ook het onderwijzend personeel zal zijn voertuig elders moeten parkeren tijdens de schooluren. 

Belangrijk: de planning voor het volledige project is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden. 

De ophaling van het huisvuil gaat gewoon door, zoals aangegeven op uw MIWA-kalender. Gelieve uw huisvuil buiten te zetten vóór 6 uur de dag van de ophaling of na 18 uur de avond voordien. Op de containers (restafval en GFT) hangt een adressticker. Op die manier kan de aannemer de leeggemaakte containers terug aan de juiste woning plaatsen. Is je sticker niet meer (goed) leesbaar? Vraag een nieuwe aan via MIWA of via het gratis nummer 0800 98 003. 

Contact

 • De pilootmaatschappij is Fluvius: tel. 09 263 27 70, e-mail:
  klachten.schelde-waas@fluvius.be
 • De aannemer is MNF-Tech: voor dringende interventies: gsm 0484 29 45 62.

In bijlage onderaan deze webpagina vind je het technisch uitvoeringplan van de nutswerken evenals de detailplannen van het ontwerp voor de Iepenstraat. De rioleringswerken in de Iepenstraat gaan van start in 2021.

 

Contact

Projecten openbaar domein

Industriepark-Noord
4
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen