Installatiepremie voor pleegzorg

De installatiepremie voor pleegzorg is er voor pleeggezinnen die op het grondgebied van Sint-Niklaas wonen en aangesloten zijn bij Pleegzorg Vlaanderen. Wanneer één of meerdere pleegkinderen bij je gezin komen wonen, dan kan je tijdens het eerste jaar van verblijf en ongeacht de duur ervan, eenmalig een installatiepremie aanvragen via het welzijnshuis.

Als pleegouder kan je een installatiepremie aanvragen tijdens het eerste jaar dat het pleegkind bij jou gedomicilieerd is.

Hiervoor vul je het aanvraagformulier in dat je kan downloaden onder 'Meenemen'. 

Je kan de aanvraag, met de nodige bijlagen, indienen aan de balie van het welzijnshuis of per mail bezorgen aan welzijnshuis@sint-niklaas.be.

Is generated

Als je als pleeggezin woont op het grondgebied van Sint-Niklaas en aangesloten bent bij Pleegzorg Vlaanderen, dan kan je wanneer één of meerdere pleegkinderen bij jou komt wonen, tijdens het eerste jaar van verblijf en ongeacht de duur ervan, eenmalig een installatiepremie aanvragen. Deze premie is 200 EUR per pleegkind.

Is generated
  • Aanvraagformulier voor de installatiepremie dat je onderaan deze pagina kan downloaden of op papier kan verkrijgen aan de balie van het welzijnshuis.
  • Bewijs van domiciliëring, geleverd aan de hand van een attest gezinssamenstelling. Dit attest gezinssamenstelling kan je online aanvragen via deze website.
  • Attest van plaatsing afgeleverd door de begeleidende dienst van Pleegzorg Vlaanderen.
Is generated

De installatiepremie bedraagt 200 EUR.

Is generated

Je kan een installatiepremie aanvragen bij de stad als:

  • Je woont op het grondgebied van Sint-Niklaas.
  • Je aangesloten bent bij Pleegzorg Vlaanderen.
  • Het pleegkind gedomicilieerd is bij jou.
  • De aanvraag gebeurt binnen het eerste jaar van verblijf.
Is generated

Contact

Welzijnshuis

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen