gekleurde rozen

Internationale Vrouwendag: een 15-daags programma van 4 tot 19 maart 2020

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Heel wat organisaties, verenigingen en stadsdiensten organiseren tussen 4 en 19 maart een uitdagend en gevarieerd aanbod aan activiteiten om vrouwenrechten onder de aandacht te brengen.
Social media sharing

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Voor de oorsprong van de Internationale Vrouwendag moeten we terug naar 8 maart 1908. Toen vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. Het protest was gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie en is beroemd geworden door onder meer de slogan: ‘brood en rozen’. Daarna volgden nog verschillende acties voor de verbetering van vrouwenrechten en uiteindelijk riepen De Verenigde Naties 8 maart uit tot Internationale Vrouwendag.

Maar ook vandaag is de Internationale Vrouwendag actueel en relevant en worden vrouwenrechten wereldwijd nog steeds op verschillende manieren geschonden.

Daarom organiseren tal van verenigingen, middenveldorganisaties en stadsdiensten van 4 tot 19 maart een divers aanbod aan activiteiten, zoals lezingen, workshops, tentoonstellingen, filmvoorstellingen én een vrouwenvoetbaltornooi. Verschillende thema’s komen daarbij aan bod zoals gezondheid, seksualiteit, literatuur, macht, geweld tegen vrouwen en uiteraard vrouwenrechten. Van 4 tot 19 maart leer je dus over en van vrouwen, maar het is ook de ideale gelegenheid om kennis te maken met alle organisaties die hun schouders hebben gezet onder het hele programma. 

Benieuwd? Bekijk dan zeker de brochure onderaan deze pagina. Daarin staat de informatie over alle activiteiten.

 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen