Jong. Wild. Goud. Container

Social media sharing

Het is een moeilijke tijd voor jongeren. WAT WAT lanceerde de campagne ‘donkere gedachten’, het organisatieteam van onze Dag van de Jeugdbeweging maakte 20 uur radio met het thema 'mentaal welbevinden' als rode draad en ook in de media horen we dagelijks getuigenissen.

Omdat wij als kind- en jeugdvriendelijke stad ook op lokaal niveau het verschil willen maken, staat er sinds 20 november 2020 een container op het Sint-Nicolaasplein die volledig in teken staat van mentale gezondheid bij jongeren. Er werd net voor de herfstvakantie een online vragenlijst ontwikkeld voor de leerlingen uit het 5de middelbaar van de Sint-Niklase scholen. 421 scholieren vulden deze in. De resultaten kunnen jullie binnenkort vinden op deze pagina.

De doelstelling van het project is jongeren in deze moeilijke coronatijden moed te geven en te steunen tijdens de examens. Daarnaast willen we hen wegwijs maken in het zorgaanbod. Want naast de school zijn er heel wat instanties en organisaties waar jongeren, al dan niet anoniem, terecht kunnen voor een luisterend oor.

Infographic bevindingen onderzoek Jong Wild Goud
Flyer met contactgegevens van organisaties waar je terecht kan - front
Flyer met contactgegevens van organisaties waar je terecht kan - back

In de week van 23 tot 27 november geeft de Sint-Niklase influencer Laurentine Van Landeghem verschillende webinars waar leerkrachten met hun klas aan kunnen deelnemen. Tijdens een interactieve online les bespreekt Laurentine het topic ‘mentaal welzijn’ en geeft ze tips en tricks om deze moeilijke periode gelukkiger door te komen. Ze laat de leerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met organisaties zoals Awel, het JAC en WAT WAT. Laurentine stelt bovendien het gloednieuwe TEJO-huis in Sint-Niklaas voor waar jongeren vanaf december een gratis afspraak kunnen maken bij een therapeut.

We willen mentaal welzijn bij jongeren bespreekbaar maken in de klas en leerlingen die het moeilijk hebben, tonen waar ze terecht kunnen voor ondersteuning.

Laurentine Van Landeghem in de Jong. Wild. Goud. container
De Jong. Wild. Goud. Container. op het Sint-Nicolaasplein

Meer weten over 'Jong. Wild. Goud.'?

Zoek je meer informatie over het label 'Jong. Wild. Goud.' en de acties die er onder vallen?

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen