Laat je vaccineren!

Social media sharing
Een vaccinatie wordt toegediend

Sinds januari 2021 is het voor iedereen vanaf 5 jaar mogelijk om zich te vaccineren tegen het coronavirus. Na een grootscheepse campagne in vaccinatiecentra, kan je nu afwisselend bij een vaccinatiepunt in Beveren, Sint-Niklaas en Lokeren terecht voor je vaccin.

Vaccinatiepunt

In het Waasland zijn vanaf nu drie vaccinatiepunten waar je, na het maken van een afspraak, terecht kan voor een vaccin:

  • Vaccinatiecentrum Lokeren: Grote Kaai 20, 9160 Lokeren
  • Vaccinatiepunt Beveren: Apotheek Thys-De Cuyper, Albert Panisstraat 176, 9120 Beveren
  • Vaccinatiepunt Sint-Niklaas: Apotheek Neveux-Roelans, Moerlandstraat 104, 9100 Sint-Niklaas

Voor een afspraak bel je van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 16 uur naar 03 760 90 10.

De openingsdata per locatie vind je hieronder terug in de nieuwsberichten.

Praktische informatie

1. Ik kreeg een uitnodiging, wat moet ik doen?

In de uitnodiging wordt gevraagd om je te registreren voor een bepaalde datum. Dat betekent dat je online of telefonisch laat weten of je al dan niet op de voorgestelde datum op de afspraak kan zijn in het vaccinatiecentrum.

Registreer je online op www.laatjevaccineren.be. Om te voorkomen dat je de code van 33 tekens moet overtypen, kan je de QR-code op de brief scannen, waardoor je automatisch op een webpagina komt, waar je code al is ingevuld. Als je geen internet hebt, kan je rechtstreeks je afspraak bevestigen op het telefoonnummer 03 760 90 10. Daar zullen ze je verder helpen op basis van je naam en je rijksregisternummer, dat op je identiteitskaart staat.

2. Wat als ik niet op de afspraak kan zijn?

Via de link om je te registreren, kan je ook een nieuwe afspraak maken. Wie geen internet heeft, kan daarvoor bellen naar de infolijn van het vaccinatiecentrum ’t Bau-huis, tel. 03 760 90 10.

3. Wat als ik mij niet wil laten vaccineren?

De vaccinatie is niet verplicht, waar wel aangewezen. Want alleen wanneer heel veel mensen immuun zijn voor het virus, kunnen wij deze moeilijke periode achter ons laten en ons normale leven hervatten.

Als je je niet wil laten vaccineren, laat het dan ook weten aan het vaccinatiecentrum, bij voorkeur via e-mail (vaccinatiecentrum@sint-niklaas.be) met vermelding van je naam, geboortedatum en de data van de vaccinaties. Zo weten wij dat er een plaats vrij is om iemand anders uit te nodigen.

4. Ik heb vragen over het vaccin. Waar vind ik meer informatie?

Er is al veel gezegd en geschreven over het vaccin. Daarom hebben we de meest gestelde vragen op een aparte pagina gebundeld.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen